Létrehozva: 2017.09.14.

Kamu küzdelem folyik a parlagfű ellen

Kétmillió ember szenved, tüsszög Magyarországon a parlagfû miatt az allergiától, de úgy tûnik, a hatóságok alig tesznek valamit! Egy döbbenetes nógrádi eset is bizonyítja: egymillió négyzetméter parlagfûvel sem tudnak mit kezdeni a hatóságok.

Cikkünk nyomán a hatóság azonnal kirohant ellenőrizni a területet, aztán persze nem történt semmi! Mindenki egymásra mutogat, a parlagfű pedig tovább nő, és ontja az allergén pollent, amit a szél elvisz a fél országba…

A helyi vállalkozó lapunknak beismerte: a felvételek az ő területén készültek. V. Norbert maga mesélte el, hogy két hete kapott ellenőrzést.

Hiába volt tele közel 100 hektár embernagyságú parlagfűvel, lényegében csak látszatintézkedés történt. „Én itthon sem voltam,

az alkalmazottam ment ki velük a földre. Azt mondták, hogy körben egy keskeny sávot tárcsázzunk le, mert rizikós a terület.

Pedig azt se kellett volna, mert volt benne napraforgó, de mondom, jó, az útszélig húzzák meg” - nyilatkozta a parlagfűdzsungel gazdája..

Magyarul: egy tízméteres sávot a szélén letárcsáztak, de a többi, sok százezer négyzetméternyi, parlagfűvel szennyezett területhez nem nyúltak.  Kerestük kérdéseinkkel az ellenőrzésért valójában felelős körzeti földhivatalt, ahonnan a Pásztói Járási Hivatalhoz irányítottak minket, ők viszont lapzártánkig nem válaszoltak.

Közben az is kiderült, hogy V. Norbert a hatalmas parlagfüves területet „ művelő” gazda még korábban feljelentette egy szomszédos 4 hektáros terület tulajdonosát, mert szerinte őmiatta lett parlagfüves az ő 100 hektáros területe…  Szóval, miközben senki nem tesz a parlagfű ellen, egymást azért feljelentgetik a gazdák…

Hogy miért nem lépnek a hatóságok, és mit mond a szakember a napraforgóföldről, az a %RIPOST% csütörtöki számából kiderül!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-