RIPOSTER

Kettészakad az ország: hol havazik, hol ónos esőben csúszkálunk

Szerdán sem enged szorításából a tél, mindenhol kemény fagyokra készülhetünk. Ennek ellenére furcsa kettősség lesz jellemző időjárásunkra, ugyanis míg északon sûrû pelyhekben hull majd a hó, délen ónos eső teszi veszélyessé az utakat.
  • Szerző: Doris

A keddi dermesztő fagy, havazás és komoly károkat okozó ónos eső  után szerdán sem kegyelmez nekünk az időjárás. Bárhol is élünk az országban, sehol sem ússzuk meg csapadék nélkül.

Valahol a hó, míg máshol az ónos eső nehezíti meg az életünket.

Észrevehető kettősség jellemzi majd ugyanis időjárásunkat. A déli, délnyugati, sőt, még a középső országrészben lakóknak is fel kell készülniük az egész napos csúszkálásra, ezeken a tájakon ugyanis ismét ónos eső nehezíti majd a közlekedést. Ezzel szemben az északi, északnyugati megyékben inkább a havazás, hószállingózás lesz jellemző.

Ami a hőmérsékletet illeti, néhány napig még biztosan várnunk kell az enyhülésre. Szerdán sem enged szorításából a hideg, legfeljebb fagypont körüli értékekben bízhatunk, ráadásul a szervezetünket megterhelő kettős fronthatással is meg kell majd birkóznunk.

Csütörtökön aztán kisebb felmelegedés veszi majd kezdetét. Az előrejelzések szerint ekkor már mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet és megszűnik a csapadék.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?