Létrehozva: 2015.12.07.

Kicsi legyen és tartós. Ezt várják el az emberek a karácsonyfától

Minél hamarabb érdemes fát venni, mert késõbb kisebb lesz a választék. A lucnak van igazi illata, amely igazi ünnepi hangulatot teremt a lakásban. Megkérdeztünk egy termelõt, hogy mi a helyzet idén a fákkal.

10 nappal szenteste előtt áll ki fenyőfáival Bartó Roland somogyi termelő. A csurgói fiatalember Újpalotán szeretné eladni a karácsonyfának szánt fenyőket.

Kicsi legyen és tartós, ezt várják el az emberek tőlünk, amikor karácsonyfát vesznek.

A legtöbben szeretik az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, de én ezt nem tanácsolom. Aki, az utolsó napokon akarja megvenni a fát, annak gyakran csalódnia kell, mert már nem talál megfelelő választékot - mondta el a %RIPOST%-nak Bartó Roland.

- Ha tíz nappal karácsony előtt megvan a fánk, akkor emiatt már nem kell aggódni, ugyanakkor azt javaslom, hogy az utolsó pillanatig tartsuk hűvös helyen, és csak akkor vigyük be a szobába, ha díszíteni kezdjük. Nálunk

a három klasszikus fajta, luc-, az ezüst-, és nordmann fenyő lesz kapható,

de egyelőre nem tudom, hogy milyen áron. Persze nem kérhetek csillagászati összeget, mert ott, ahol mi kínáljuk a portékát, lakótelep van, és az embereknek nincs sok pénzük, sem helyük. A legkisebb méret, amelyet elvittek, 50 centis volt, de 3-4 méter magas fákat nálunk nem is talál a vásárló - fogalmazott a fiatalember.

A lucfenyő a legolcsóbb, de annak hullik le a leghamarabb a tűlevele, viszont ennek van igazi karácsonyi illata, ezért is szeretik annyira az emberek. Egy időben nagy divat volt földlabdás, tehát élő, gyökeres fenyőt vásárolni, de ez mára megváltozott. A lakótelepen élő családok leszoktak róla - osztotta meg velünk tapasztalatait Bartó Roland.

De mikortól lehet kapni?

Más termelők a héten még csak a nagyobb bevásárlóközpotokhoz szállítanak fenyőfákat, ők maguk pedig 12-e körül fognak kitelepülni a megszokott helyekre, ahol eddig is minden évben megtalálhattuk őket.

És az árak?

Az árak nagyjából a tavalyiakhoz idomulnak majd, nem lesz nagy különbség.

A lucfenyő 2 és 5 ezer forint körül mozog, mérettől függően. Az ezüstfenyő 5 -12 ezer, míg a drágább kategóriában a normann-, és a kolorádói fenyőnek 4 -25 ezer forint körül alakul az ára.

Persze minden árus más, és más alapján áraz. Van, ahol magasságban mérnek, van, ahol darabra megy a karácsonyfának való. Érdemes több helyen is körülnézni, mielőtt vásárolnánk.

A legkedveltebb még mindig a lucfenyő! Ezt viszik a legtöbben! Viszont sokan mégis a műfenyőre szavaznak, azzal nincs macera, és jövőre is elő lehet venni...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-