Létrehozva: 2016.08.08.

Kiderült, hogy mikor a legveszélyesebb Budapest

Bukarest, Pozsony és Prága is biztonságosabb a magyar fõvárosnál, egy nemzetközi felmérés szerint. Az sem mindegy, hogy melyik napszakot vesszük alapul...

A többség szerint Budapest egy átlagosan nyugodt, biztonságos város.  Egy újabb felmérés bebizonyította: az idelátogatók is így ítélik meg a magyar fővárost és környékét. Budapest közepesen veszélyes városnak számít Európában a bűnözési index alapján, amelyet a numbeo.com internetes adatbázis számolt ki.

Éjszaka csak óvatosan!

Bűnözési szempontból az ukrajnai Harkov a legveszélyesebb hely a térségben, a magyar főváros a 26 vizsgált kelet-közép-európai város közül a 10. helyen áll (ha beleértjük a korrupciót és más bűncselekményeket is). Ha az átlagos, "utcai" veszélyességet nézzük, akkor a 14. a listán Budapest.

Érdekes, hogy a válaszolók szerint Budapesten nappal egyedül sétálni nagyon biztonságosnak számít, de az éjszaka már csak mérsékelten biztonságos.

Kelet-Európában Budapestnél biztonságosabbnak számít Pozsony, Prága és Bukarest is a kérdőívre válaszolók szerint. Nem meglepő, hogy főleg orosz és ukrán városok szerepelnek a lista élén a térségben. A felmérés során a látogatóknak olyan kérdésekre kell válaszolniuk, hogy milyen magasnak érzi a bűnözés szintjét, veszélyben érzi-e magát az utcán, biztonságos-e sétálni a városban nappal vagy éjjel, volt-e már konkrét bűncselekmény áldozata, aggódik-e rablótámadás vagy autója esetleges ellopása miatt és így tovább.

A németeknél nyugodt az élet

Ha egész Európát nézzük, 250 városból az 50. helyen áll Budapest a bűnözési rangsorban, míg az egész világot nézve a 369 vizsgált városból a 214. helyen áll a magyar főváros. Európában nem meglepő módon német és osztrák városok a legbiztonságosabbak, míg a veszélyességi lista élén a nagy kikötővárosok állnak: az olasz Nápoly és a francia Marseille, ahol rengeteg a bűnöző és a bevándorló. Érdekes, hogy ha csak külön az utcai veszélyességet nézzük, akkor a legkevésbé biztonságos városnak a norvég Kristiansand számít az utcai droghasználat rendkívüli elterjedtsége miatt.

Rióban nagy a baj

A világon a legveszélyesebb hely a venezuelai Caracas és a hondurasi San Pedro Sula, de az első tízben három-három dél-afrikai és brazil város is szerepel. Ráadásul a 11. helyen az épp most zajló olimpiai játékok helyszíne, a brazíliai Rio de Janeiro áll, ahol még az olimpiai falu sem biztonságos...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

mandiner.hu

Magyar Péter, a baloldal bántalmazó Messiása

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-