RIPOSTER

Kiderült, miért tüsszögünk annyit a Déli pályaudvar környékén

Javában tart a parlagfûszezon, ezért fontos, hogy az allergiát okozó gazt minél hamarabb lekaszálják. De nem csak a városszéli, parlagon heverő területeket lepi el a gyomnövény, a belvárosban üresen álló telkeken is kinőhet. Aki ilyet lát, tegyen bejelentést az önkormányzatnál!
  • Szerző: Ripost

Idén a szokásosnál korábban kezdődött a parlagfűszezon, a fővárosban már több helyen panaszkodnak a tüsszögést és más kellemetlen tüneteket okozó gyomnövényre, de magas a pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja is.  A legújabb parlagfüves terület a Déli pályaudvar melletti Márvány utca egyik üres telkén található, ahol a méteres gaz között már a gyomnövény is terem.

Pedig idén már egyáltalán nincs türelmi idő, így július 1-je előtt is egész évben kaszálni kell a kellemetlen tüneteket okozó gyomot. Ha parlagfűvel fertőzött területet látunk, akkor azt a polgármesteri hivatalban, vagy kormányhivatalokban lehet bejelenteni, de fordulhatunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (NÉBIH) is a pbr.nebih.gov.hu internetcímen. Fontos, hogy bejelentéskor határozzuk meg a pontos területet!

Az olvasók segítségével tavaly több alkalommal is elintézte a %%, hogy kiirtsák az allergiát okozó gyomnövényt, az észrevételeket idén is várjuk! Az olvasói jelzéseket a [email protected]media.hu e-mail-címre, illetve a 1033 Budapest, Kórház u. 6-12- postacímre egyaránt küldhetitek! Mentesítsük együtt a parlagfűtől Magyarországot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?