Létrehozva: 2019.07.09.

Kiszivárogtak a felvételek, megoldódhat végre a Fenyő-gyilkosság

A nyomozás lezárult, de Gyárfás Tamás még mindig abban bízik, hogy nem emelnek vádat ellene.

A Magyar Nemzet újabb, exkluzív információkhoz jutott a Fenyő-gyilkosság ügyé­ben. A felbujtással gyanúsított két férfi, Gyárfás Tamás és Portik Tamás közötti rejtélyes beszélgetések további részleteibe tekinthetett be a lap. A nyomozást a rendőrség már lezárta, Gyárfás viszont abban bízik, hogy az ügyészség nem emel vádat ellene.

1998. február 11-én a pirosnál várakozó Fenyő Jánost 20-25 lövéssel megölte egy ismeretlen. Az ekkor elrendelt vizsgálat nem vezetett sikerre, majd több mint húsz évvel a gyilkosság után a rendőrség újranyitotta a nyomozást az ügyben. A nyomozók gyanúja szerint a gyilkosságra Gyárfás Tamás adhatott megbízást, az akciót pedig Portik Tamás szervezte meg. Jozef Rohácot, a gyilkosság elkövetőjét már korábban elítélte a bíróság, ám a felbujtó személye eddig ismeretlen volt.

Az ügyben az hozott fordulatot, hogy 2017. szeptember 17-én Gyárfás Tamást zsarolni kezdték. Ismeretlenek azzal próbáltak meg pénzt kipréselni tőle, hogy korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel szembesítették, majd egy hanganyagot is bedobtak a postaládájába.

Gyárfás a dokumentumot és a kazettát 2017. november 27-én átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. április 17-én az utcán őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Õ következetesen tagadta, hogy köze lett volna Fenyő János meggyilkolásához, de egy ideig csak nyomkövetővel közlekedhetett, végül 2018. július 27-től kétszázmillió forint óvadék ellenében mentesült a kényszerintézkedések alól.

A nyomozás során 2018 derekán több helyszínen tekintélyes mennyiségű hanganyagot foglalt le a rendőrség. A felvételeket Portik Tamás rögzítette, az ő és Gyárfás Tamás beszélgetéseit vette fel.

A Magyar Nemzetnek lehetősége nyílt betekinteni a Portik által rögzített – Fenyő-ügyben releváns – hanganyagok leirataiba is. Ezekből egyértel­műen kijelenthető: olyan felvétel nincs, amely magát a gyilkossági megbízást tartalmazza. Az is tény, hogy Portik a beszélgetéseken rendszeresen témaként hozta fel a Fenyő-gyilkosságot.

A volt olajbűnöző a leiratok tanúsága szerint számos alkalommal elismerte, hogy ő szervezte meg Fenyő János megölését, amiért Gyárfástól hálát és segítséget várt.

Gyárfás Tamás – még amikor 2017-ben tanúként hallgatták ki – a nyomozóknak elmondta, 2008-ban Portik a füléhez tette a telefonját, akkor szembesült azzal, hogy felvette a beszélgetésüket. Felháborodott és megmondta neki, hogy soha többé ne keresse.

Gyárfás Tamás a Magyar Nemzet kérdésére közölte, a szóban forgó felvételek manipuláltak, megszámlálhatatlan helyen vált érthetetlenné a hanganyag. Szavak, mondatrészek, mondatok maradtak ki belőlük, amit a hatóság által felkért szakértői vélemények is megerősítettek. Gyárfás egyértelműen kijelentette, Portik nem kapott tőle megbízást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-