RIPOSTER

Külföldről kapott ajánlatot az összeroppant Illés bácsi!

A 78 éves cukrászmestert sírva kérték vasárnap este: utazzon külföldre, ahol tárt karokkal várnák. Neki azonban eszében sincs elhagynia hazáját. Igaz, már azt is eldöntötte, Gödöllőn sem nyitja újra váratlanul bezáratott üzletét.
  • Szerző: Doris

Feldúltan, könnyeivel küszködve nyilatkozott a %%-nak Barna Illés, akinek vasárnap váratlanul bezáratták legendás gödöllői cukrászdáját. Elárulta, elképesztő ajánlatot kapott, ám őt már ez sem vigasztalja.

"Vasárnap este sírva kértek, menjek Kanadába! Ott tárt karokkal várnának, folytathatnám a hivatásom, de én ennyi idősen már nem megyek sehova. Itt éltem le az életem, amit most egy rosszindulatú bejelentés miatt teljesen tönkretettek. Tudom, hogy összefogtak értem, és köszönöm az emberek kedvességét, de már nem akarok újra kinyitni. Ahogy hallja a hangomon is, teljesen össze vagyok zuhanva!"

- fakadt ki az idős mester.

A népszerű boltot egy névtelen lakossági bejelentés miatt szállták meg a Pest Megyei Kormányhivatal ellenőrei. Illés bácsi ekkor még nem aggódott, hiszen már több mint 5 évtizede árulja híres fagylaltját és még híresebb süteményeit. Ez idő alatt már számos ellenőrzésen átesett, ahol mindent rendben találtak. Egészen mostanáig.

A Faktor birtokába került hatósági jegyzőkönyv szerint a népszerű cukrászdát az elavult gépek miatt kellett bezárni.  A jegyzőkönyvet a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatalának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya állította ki.

A jegyzőkönyvben ez áll: "Jelenlétünkben Barna Illés úgy nyilatkozott, hogy működésének felszámolását megkezdte, az utolsó nyitva tartási nap 2016. 05. 15. (vasárnap). Az ellenőrzés során elavult berendezéseket találtunk, amely indokolja az üzemelés megszüntetését."

Az ügy kirobbanása óta az egész ország összefogott, hogy újra nyisson legendás üzlete. A Faktornak nyilatkozó gödöllői polgármester, sőt, Hajdú Péter is kijelentette: mindent megtesz, hogy segítsen a megtört cukrászmesteren. A sztárok közül egyedül Sváby András volt az, aki egyetértett a hatóság döntésével.

A rengeteg segítség ellenére Illés bácsi eldöntötte: végleg feladta imádott hivatását.

"Két agyi infarktusom is volt már, 15 éve szívbeteg vagyok. Szerintem én 1 órán belül meghalok!"

- mondta a lelkileg összetört cukrász, majd elsírta magát...

Állítása szerint kedd délelőtt egy állatorvos és a járási hivatal egyik alkalmazottja újra felkereste őt, hogy arra kérje, nyisson ki ismét. Ám úgy tűnik, hogy fagyiját  többé már nem kóstolhatják a gödöllőiek...

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?