RIPOSTER

Lángokra ébredtek: mindene odaveszett reggelre a magyar családnak

A gyerekek bugyiban, mezítláb menekültek a lángok elől csütörtök reggel, a család pedig azóta is sokkos állapotban van.
  • Szerző: Ripost

Csütörtök reggel gyulladt ki egy családi házzal egybeépített melléképület Ácson, a Sóskahegy utcában. A ház lakhatatlanná vált, a teljes tetőszerkezet odalett a tűzben. A család számára különösen fájdalmas, hogy a rendőrök a pónilovukat is megtalálták a tűzben, de az állat nem élte túl a tragédiát.

A házban a feleség, Anita és férje, Ferdinánd, valamint gyermekeik, egy 10 és egy 9 éves kisfiú, illetve 3 éves kislányuk élt. A Kisalföldnek az édesanya számolt be a történtekről:

"Azt mondom, hála Istennek, hogy rosszul aludtunk. A két kutyát hajnali 4-kor kiengedtem az udvarra, s úgy hallottam, mintha esne az eső.... akkor láttam valamiféle fényt az istálló és a kazánház felől. Rögtön indultam hátra, mert az ottani épületben tartottuk a hatéves póninkat, Szandit. De amint közelebb értem, láttam, hogy nagyon nagy a tűz, ezért előrerohantam, hogy a szomszédos szobából kimenekítsem a gyerekeket" - emlékezett vissza.

Anita elmesélte, hogy a gyerekek ahogy voltak, bugyiban, mezítláb menekültek az udvarra. Õ a nagy ijedségben véletlenül a mentőket hívta először, de ők továbbították a segélykérést. A gyerekeket a szomszédok engedték be, majd látták el ruhákkal.

„Minden elázott bent. A gyerekek a nagyszülőknél vannak, nagyon megijedtek ők is. A kislány be is lázasodott, nem tudom, megfázott-e, vagy a stresszről nincs jól" – számolt be a tűz utáni helyzetről az édesanya.

A családnak nem volt biztosítása a házra, így nem tudni, hogy a jövőben miből építik újra az otthonukat, már ha újra lehet építeni – ez a statikai vizsgálat után derül ki.

Dr. Szentirmai István ácsi polgármester elárulta, az önkormányzat azonnali segélyt biztosít a családnak.

És ezeket olvastad már?