RIPOSTER

Ma reggel a Margitszigeten fürdőnadrágban futott a brit külügyminiszter!

Akik ma kora reggel a Margitszigetre tévedtek, dörzsölhették a szemüket. Akadt, aki felismerte Nagy-Britannia és az Egyesült Királyság külügyminiszterét, amint Szijjártó Péter társaságában, szinte még hajnalban több kilométert futnak le együtt. Boris Johnson és a magyar külügyminiszter régóta nagyon jóban vannak egymással. Belefért még egy családi vacsora is.
  • Szerző: Ripost

Ráadásul kiderült, hogy a színes személyiségként világszerte nagyra becsült brit miniszter - akiről csak kevesen tudják, hogy I. Jakab angol király leszármazottja - régóta ápol jó kapcsolatokat Szijjártó Péterrel. Így szinte magától értetődő volt, hogy tegnap este egy családi vacsorameghívást is elfogadott Dunakeszire, a magyar miniszter házába.

A dunakesziek talán észre sem vették, hogy tegnap este a mínusz tíz fok hidegben, a szemerkélő hóesésben kinek az autója gördült a Szijjártó család háza elé.

A miniszter, bár részletekbe nem ment bele, annyit elárult a %% kérdésére, hogy régóta tervezték már ezt a közös családi vacsorát.

 

"Boris Johnsonnal jó barátok vagyunk, úgyhogy tegnap este nálunk vacsorázott otthon, Dunakeszin. Jó fej volt a srácokkal, meg is kedvelték ők is nagyon. Mivel tavaly éppen a Budapest Maraton napjára szervezett programot Londonba a közép-európai külügyminisztereknek, ezért akkor nem tudtam indulni a versenyen, úgyhogy tegnap "fájdalomdíjként" a tavalyi London Maraton hivatalos pólóját hozta nekem ajándékba. Én egy Puskást mezt adtam neki, amit a reggeli futáshoz fel is vett. A ma reggeli 15 km-es edzésem utolsó 5 km-ére csatlakozott be, úgyhogy egy jó fél órát futott együtt a havas szélben."

Amúgy a ma reggeli futás közben nem mindennapi látványt nyújtott a brit külügyminiszter. Ki tudja miért, egy nagyon elegánsnak számító Vilebrequin márkájú, teknősbékamintás fürdőnadrágot(!) húzott a futófelszerelés fölé, így mondhatni roppant színes látványt nyújtott...

Boris Johnson napjaink világpolitikai szereplői között az egyik legizgalmasabb személyiségnek számít.  Nyolc éven keresztül volt   londoni polgármester, sőt több éven át pártjának miniszterelnök-jelöltje. Népszerű újságíró, történész, akinek külön rajongói(!) oldala van, igazi sztárnak számít a brit politikában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?