RIPOSTER

Magyar éttermekben, menzákon is lehet a mérgezett mirelitből

Megbecsülni sem lehet, mennyi lisztériabaktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget kellett visszahívni, miután kiderült, egy bajai üzemből valók azok a mirelitek, melyek 9 ember halálát okozták. Bár a nagyobb üzletláncok már eltüntették az érintett termékeket, éttermekben, menzákon még mindig lehet mérgező fagyasztott zöldség!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Sorra vonják vissza a boltok azokat a fagyasztott zöldségeket, melyek a bajai Greenyard gyárában készültek. Ahogy a %% megírta, az onnan való mirelitek 9 ember halálát és további 42 megbetegedést okozhattak az Európai Unióban.

A Nébih vizsgálata kimutatta, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek lisztériabaktériummal fertőzöttek, amik súlyos betegséget, bizonyos esetekben pedig halált okozhatnak.

Elsőként a Penny, majd a Spar, az Aldi, a Lidl, a Tesco, a Metro, az Auchan és a GRoby vonta vissza az érintett termékeit, ám nem tudni, hogy még hány tonna mérgező zöldség lehet a magyar éttermek, kifőzdék és menzák fagyasztóiban!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerint egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy mennyi lisztériabaktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget kellett visszahívni. A gyártó Greenyard vállalat magyarországi készlete önmagában több ezer tonna volt.

Ebből kaptak a nagy áruházláncok, amelyek már visszahívták a zöldségeket, ám rengeteg étterem, menza és kifőzde például a Metro áruházból szerzi be nagy tételben az árut, így a mirelit zöldséget is.

Arról jelen pillanatban nincs tudomásunk, hogy az éttermek kaptak volna terméket az érintett üzemtől, de ezt nem lehet kizárni

– reagált a %%-nak a Nébih.

A mirelitbotrány további részleteiről a %% napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?