RIPOSTER

Meglepő előrejelzés: Ilyen időjárásra biztos nem számítottál!

Jelentős változást hoz hazánk időjárásában január utolsó hete. A tél végre enged szorításából, a dermesztő hideget enyhe nappalok, a havazást pedig többórás napsütés váltja. Csütörtökön akár tíz fokot is mérhetünk!
címkék:
  • Szerző: Doris

A meteorológusok is megdöbbentek azon a változáson, ami január utolsó hetében várható hazánk időjárásában. A több napja tartó fagy után ugyanis jelentős felmelegedésre számíthatunk, a hózáporokat pedig több órás napsütés váltja majd.

A rég várt enyhülés már vasárnap délután eléri Magyarország térségét, bár reggel még bárhol számíthatunk hószállingózásra. Később aztán a csapadékmező keletre tolódik, délutánra pedig mindenhol kitisztul az ég.

A hőmérsékletet illetően kettészakad az ország. Északkeleten akár mínusz 13 fokig is hűlhet hajnalra a levegő, a nyugati régióban élők viszont megússzák a reggeli fagyot. Napközben akár plusz 7 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A jövő héten még tovább enyhül az idő, csütörtökön 10 fokot is mérhetünk.

Külön öröm, hogy a kellemes téli időjárás februárban is kitart, a mostani előrejelzések szerint tartós fagyra sehol nem kell már számítanunk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?