RIPOSTER

Megőrülünk a dugóban? Indul a felújítás a Róbert Károly körúton!

Figyelem, elkezdik túrni a Róbert Károly körutat! A munka szombattól egészen jövő nyárig tart majd, de a végén kerékpárút is lesz rajta. Elvileg addig is folyamatosan használhatnak két-két sávot az autósok, és a villamost is csak néhányszor váltják pótlóbuszok. Megkérdeztük a BBK-t, hogy a valóságban mire számíthatunk.
  • Szerző: Ripost

Eredetileg csütörtökön indult volna a felújítás, de hogy kevesebb fennakadás legyen, inkább

szombattól kezdik a munkát a XIII. kerületben a Róbert Károly körúton.

Az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró között újítják meg az aszfaltot.

A Duna felé vezető, északi oldalon a külső sávot és a mellette futó járdát zárják le. Így a gyalogosok csak az ellenkező oldali, déli járdán tudnak majd sétálni. Az északi járdán vezető kerékpárút pedig ideiglenesen megszűnik. Az autósok elől pedig a Váci út felé vezető oldalon a belső sávot zárják le, egészen a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig.

A 2017 nyaráig tartó felújítással egy időben kerékpárút is épül. A %% utánajárt, milyen lesz ez a gyakorlatban.

Valakinek kevesebb terület jut majd. De kinek?

A bicikliút az út déli, tehát belváros felőli oldalán épül majd. Az autóút nem lesz sokkal szűkebb, bizonyos szakaszokon a negyedik sávot szüntetik meg. Ott most sok helyen illegálisan parkolnak az autósok. A kétszer három sáv egyenes út tehát a teljes szakaszon megmarad - tájékoztatta a %%-ot a BKK.

A munka kivitelezője az STR Építő Zrt. lesz, aki nyílt közbeszerzési versenyben nyerte el a megbízást.

Már megint pótlóbuszok! Vagy mégsem?

Megkérdeztük a BKK-t arról, hogy lesz-e elég pótlóbusz, különösen, mivel hamarosan akár az M3-as metró felújítása is megkezdődhet, amihez rengeteg járműre lesz szükség. Arról tájékoztatták a %%-ot, hogy a két beruházás "nem ér össze", a metrófelújítás várhatóan az útfelújítás után kezdődik.

A Róbert Károly körúti felújítás során pedig csak útfelújítás lesz, ami nem érinti a villamossíneket. A mostani útfelújítás alatt tehát a BKK szerint zavartalanul villamosozhatunk majd, egy-két hétvége kivételével...

És ezeket olvastad már?