Létrehozva: 2019.01.30.

Megrázó részletek a brutális budapesti gyilkosságról, ő volt az áldozat

A kegyetlen tetthez elszámolási vita vezethetett, az albérlõk ugyanis nem akartak fizetni. Végül leszúrták a fõbérlõt és rágyújtották a lakást.

Embertelen brutalitással végzett hétfőn albérlője a budapesti nyelvtanárral, P. Attilával. A 49 éves férfi évtizedek óta a főváros VII. kerületében álló, István utcai társasház egyik harmadik emeleti lakásában élt. Az elmúlt években átalakította az otthonát, és rövid távú, átmeneti lakáskiadásba fogott.

"Két huszonéves nő és két férfi jött hozzá" – mondta a Borsnak az egy emelettel lejjebb lakó nő. "Gyanúsak voltak, szinte ki sem jöttek a lakásból, még táska sem volt náluk. Az egyikük folyton pásztázta a lakásokat a körfolyosóról, azt hittem, be akar törni hozzám. A tragédia után a két lány elrohant, a füst pedig dőlt ki mindenhonnan. A két férfi azonban itt ma­radt, ők maguk hívták ki a tűzoltókat" – tette hozzá a szomszédasszony.

A férfi mellett lakó fiatalok akkor mentek ki a körfolyosóra, amikor a rendőrök kopogtak az ajtójukon. Az albérlők egy kitalált történettel álltak elő. Azt állították, hogy főzés közben lecsapódott a biztosíték, ezért kijöttek a lakás elé, hogy visszakapcsolják. Ezt többször is megismételték, amikor füstre lettek figyelmesek, de vissza már nem tudtak menni. Elmondásuk szerint előző nap kifizették a 280 ezres lakhatást. A szomszédok szerint azonban a tűzzel próbálták balesetnek beállítani a gyilkosságot.

A Bors elérte P. Attila egyik közeli rokonát, aki elmondta: elszámolási vita vezethetett a gyilkossághoz, a vendégek nem akartak időben fizetni Attilának.

"A késelés után ketten tehették az ágyba, mert a keze fölfelé állt. A tűz előtt még az egyik kutyáját is leszúrták... Attila délelőtt tizenegykor beszélt utoljára a párjával, délután négykor pedig már nem volt elérhető" – szögezte le megtörten a rokon. Attila korábban magas beosztásban dolgozott egy bankban, és rengeteg nyelven beszélt, angolra pedig gyerekeket is tanított. Mellette nagy állatbarát volt, menhelyről fogadta be a kiskutyáit. A tüzet túlélő Lokira jelenleg az Illatos úti menhelyen vigyáznak. Attila hozzátartozói nem szeretnék, hogy ott maradjon, abban bíznak, hogy hamarosan örökbe fogadja valaki a kutyust.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-