Létrehozva: 2019.06.13.

Megrázó részletek: csak így sikerült azonosítani a Hableány kapitányát

A kapitány holtteste akkor került elõ a május 29-én elsüllyedt hajóból, amikor kedden sikerült azt kiemelni a Dunából.

Mint ismeretes, a Hableány roncsát kedden emelték ki a Dunából, majd a Clark Ádám daru segítségével egy uszályra tették, és onnan a csepeli kikötőbe szállították.

Ott a tegnapi nap során keresőkutyát küldtek a belsejébe, de sajnos az eb nem jelzett, tehát a még eltűntként keresett négy áldozat holtteste valószínűleg a Dunában sodródik.

A Hableányt üzemeltető cég saját halottjainak tekinti az elhunyt kollégákat, akiktől – amennyiben a hozzátartozók is úgy döntenek – „hajós temetésen” búcsúznak majd el. A hajó matrózának édesanyja korábban arról beszélt: János évekkel ezelőtt említést tett arról, ha bármi történne, a Dunában szórják el a hamvait.

"Már a Honvédség is felajánlotta a katonai szertartást, hiszen a testvérem a fél életét honvédtisztként szolgálta korábban, így egyeztetünk még, hogy lehessen valamilyen szinten katonai jellege is a szertartásnak" – mondta a Borsnak tegnap Pethő Tibor, a Hableány matrózának testvére. "A párja nagyon részletesen le tudta írni, hogy milyen ruha volt rajta, így a patológiára már csak elbúcsúzni mentünk be hozzá. A ha­jókiemelést itthonról kö­vettük vé­gig, az édesanyánk teljesen összeomlott, amikor meglátta a ki­emelt Hableányt" – tette hozzá a testvér. Pethő János családja szerint a legszebb az lenne, ha a két kolléga búcsúztatása együtt történne, de ebbe a kapitány hozzátartozóinak is bele kell egyezni.

A Hableány kapitányát, L. Lászlót a lánya és a barátnője azonosította. A hozzátartozókat képviselő dr. Gulyás Krisztián ügyvéd a Borsnak tegnap azt mondta: a kapitány ruházatát lefényképezték, ez alapján kellett azonosítani őt.

"A hatóságok azért választották ezt a formát, mert egy, több mint két hetet vízben töl­tött testről pontosan tudni lehet, hogy milyen állapotban van. A személyes azonosítás még nagyobb traumát okozott volna a hozzátartozóknak" – tette hozzá a jogi képviselő.

A Fővárosi Törvényszék tegnap bejelentette: helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését, 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábon védekezhet Jurij C., a Viking Sigyn ukrán kapitánya. A férfinak hetente kétszer meg kell jelennie a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell hordania és nem hagyhatja el Budapest területét.

A Bors információi szerint Jurij C. még a Nagy Ignác utcai büntetést végrehajtási intézetben tartózkodik, amint a 15 millió forintos óvadék megérkezik, a bíróság értesíti az intézetet, és a férfi ettől számítva néhány órán belül szabadul.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, milyen súlyos a Barcelona sztárjának sérülése

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

travelo.hu

Szinte nem evilági látvány: Neonkéken világító éjszakai tengerpartok

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok, nem is kell rá sokat várniuk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-