RIPOSTER

Megszólalt a pásztói csecsemőgyilkos, gyerekei nem tudnak a borzalomról

A nő szeretné elérni, hogy láthassa életben maradt gyerekeit, akiket egyelőre a nagyszülők is csak havonta látogathatnak.
  • Szerző: Ripost

Ahogy lapunk is beszámolt róla, tavaly január elején Pásztón egy lakó azzal riasztotta a rendőrséget, hogy kutyája egy halott kisbaba fejét vitte haza. Kiderült, az újszülött csecsemőt a saját édesanyja, H. Mónika gyilkolta meg újév napján, majd egy bicskával levágta a fejét. A nőt azóta kiengedték a börtönből, régi házuk üresen áll, miután János az élettárs elköltözött, a három gyereket pedig nevelőszülőknél helyezték el. A nő azóta mindent megtesz, hogy láthassa életben maradt gyerekeit.

"Havonta egyszer, szombaton, a szomszéd település polgármesteri hivatalában, gyámhatósági felügyelet mellett találkozhatunk az unokáimmal, a kis Mátéval, Jánoskával és Bencével" – magyarázta a Lokálnak a nagypapa. "A lányom, Mónika a házi őrizet miatt nem jöhet el velünk a láthatásra. A gyerekek egy éve látták utoljára az anyjukat, hiányolják őt, és még mindig nem sejtik, miért nem találkozhatnak vele" - tette hozzá.

A lap kiderítette, hogy a gyilkos anya Pásztótól nem messze egy közeli kisvárosban, anyja lakótelepi otthonában él. Meg is szólaltatták H. Mónikát, aki elmondta: mindent megtesz, hogy újra láthassa életben maradt gyermekeit.

"Elküldtem a kérelmet a bíróságra, hogy felmentést kapjak a házi őrizet alól, és találkozhassak velük" – árulta el az asszony, akitől megkérdezték azt is, hogy mi oka volt szörnyű tettének, a kérdést azonban hárította. "Erre nem szeretnénk válaszolni" – zárta rövidre a beszélgetést.

Bár az asszony nem jön ki a másfél szobás, földszinti lakásból, a házban nyílt titok, ki rejtőzik az ajtó mögött. Ugyanis naponta háromszor egyenruhás rendőrök csengetnek be hozzá, ellenőrzik, otthon tartózkodik-e.

"Valaha ez a környék egy nyílt drogtanya volt, aztán jött az új kapitány kutyákkal, és addig razziázott, amíg rend lett. Erre egy hónapja beköltözött a szomszédba egy gyerekgyilkos. A házban mindenki visszaküldené őt a börtönbe, oda, ahova való" – mondta dühösen az egyik lakó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?