RIPOSTER

Nagy a baj: Életveszélyben van a sivatagban eltűnt magyar túrázó!

Már öt napja semmi hír Ko­vács Lászlóról, aki a teljesen lakatlan bolíviai sósivatagnak vágott neki vasárnap este. Aggódó felesége és tízéves kislánya várja haza!
  • Szerző: Doris

Élete legnagyobb kalandjának vágott neki Kovács László extrém túrázó. A családapa vasárnap utazott Bolíviába, hogy bejárja a teljesen lakatlan és rendkívül veszélyes sósivatagot. Indulás előtt azt mondta feleségének, hogy sosem kockáztatná az életét egy expedícióért, mégis megtörtént a baj.

László ugyanis már 5 napja nem adott magáról életjelet. A sivatagot jól ismerő helyiek szerint vagy feladja az expedíciót a szélsőséges körülmények miatt, vagy megfagy a homokdűnék között, mielőtt megtalálnák...

A sivatagban található vulkánok közelében járhat, ahol a föld alatt elhelyezkedő lítium­mezők blokkolják a telefon mű­ködését

- nyilatkozta aggódva a Borsnak Winhoffer Katalin, László managere.

Felesége ennek ellenére optimista.

"Olyan régóta együtt va­gyunk, hogy ösztönösen megérzem, ha valami baj történik vele, tudom, hogy jól van. Ha Laci egyszer meghal, irigyelni fogom, amiért ilyen izgalmas életet hagy maga után"

- árulta el Annamária, aki tízéves kislányukkal várja haza férjét, aki csak egy műholdas telefont vitt magával a kockázatos útra.

A László extrém vállalkozását szervező csapat egyelőre kivár, de ha pár nap múlva sem tudnak kapcsolatba lépni vele, elindítják a mentőexpedíciót.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?