Létrehozva: 2019.05.17.

Nagy a felháborodás: Kamera előtt pusztult el 5 kisgólya Bogyiszlón

Ezrek dühöngenek a Facebookon, mert a nézõk szeme láttára öt kisgólya pusztult el Bogyiszlón, egy webkamera elõtt. Az esõ ugyanis felgyülemlett a madarak mesterséges fészkében. Az állatvédõk szerint a Duna-Dráva Nemzeti Parknak meg kellett volna mentenie a fiókákat, de a szakembereknek más a véleményük. A témáról hatalmas vita bontakozott ki.

„Mennyit ér egy gólya élete?” – ezt a kérdést tette fel Marton András madármentő a Facebookon. A hosszú történetéhez egy sokkoló fotót is mellékelt: öt elpusztult fióka mellett gubbaszt a gólyamama. A szomorú eset Bogyiszlón történt, a mesterségesen egy villanyoszlopra épített gólyafészekben zajló eseményeket pedig már régóta követhetik az érdeklődők webkamerán.

Az elmúlt napokban drámai pillanatoknak lehettek tanúi az élő adás nézői: az eső ugyanis felgyülemlett a fészekben, a gólyamama pedig próbálta volna kimenteni a kicsiket, de a helyzet egyre reménytelenebbnek bizonyult.

Az öt kicsi hamar elpusztult, belefulladtak a vízbe. A madárvédő szerint lett volna esély a túlélésükre, ha kapnak engedélyt a kimentésükre. Az illetékes Duna-Dráva Nemzeti Park, a bogyiszlói önkormányzat és az állatvédő szervezetek is másképp vélekednek az alapvetően szomorú esetről.

A %RIPOST% elérte az eset után ezrek által támadott Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóságát is, hogy megtudja, mi a hivatalos álláspontjuk a történtekkel kapcsolatban. Závoczky Szabolcs elmondta: emberként, igazgatóként és állatvédőként is nagyon sajnálja a fiókákat és szüleiket, de emberi mulasztás nem történt, szerinte ez a természet rendje, amibe nekik nincs joguk beleavatkozni.

„Nem állíthatunk minden egyes fészekhez egy őrt, hogy felügyelje a madarakat. Nemrég arra is példa volt, hogy ugyancsak a természetes szelekció részeként halálra szurkáltak gólyaszomszédjai egy tojásokra vigyázó madarat. Ez természetes folyamat, ahogy a róka is elkapja az aranyos nyuszikat, a rókát pedig akár egy sas is elpusztíthatja, ha éhes”

– mondta a %RIPOST%-nak a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, majd hangsúlyozta: sokkal több engedélyeztetést, munkát és szakértelmet igényel gólyafészekből, pláne esőben és szélben kimenteni a fiókákat, mint azt a laikusok gondolnák.

A történtekről további állásfoglalások a %RIPOST% napilap pénteki számában olvashatók!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-