RIPOSTER

Napsütéses fagy vagy sűrű hótakaró? Mire számíthatunk?

Felemás arcát mutatja hazánkban a tél, nem csoda, hogy ellentmondásos előrejelzések tömkelege lát napvilágot. Utánanéztünk, vajon valóban számíthatunk-e havazásra a következő napokban, vagy maradnak a napos, ám dermesztően hideg napok.
címkék:
  • Szerző: Doris

A szokatlanul meleg december után, január első napjaiban beköszöntött hazánkba az igazi,fogcsikorgatóan hideg téli időjárás. Bár több előrejelzés is jósolt már hószállingózást, sőt, komolyabb havazást, a csapadék annak ellenére várat magára, hogy éjszakánként bizony már tartósan mínusz 10 fok közelébe süllyed a hőmérséklet.

A %% utánajárt, hogy mi várható a következő napokban. Vajon fagyos, de napos időszak vár ránk, vagy sűrű hótakaró borítja majd az utakat?

Nos, a legbiztosabb előrejelzések szerint hétfőn délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és bizony szórványosan bárhol kialakulhat majd gyengébb havazás. Délutántól aztán kettészakad az ország, a délnyugati megyékben ugyanis akár 5-10 centi összefüggő hótakaró is kialakulhat, az erős szél miatt pedig hóátfúvások teszik arrafelé még kellemetlenebbé a zord időjárást. Az ország nagy részében azonban legfeljebb csak minimális havazás várható.

Kedden aztán némileg enged szorításából a tél, érezhető felmelegedés veszi kezdetét, így kicsit fellélegezhetünk. Bár kisebb havazás bárhol előfordulhat, délen már inkább ónos esőtől kell tartanunk, a hőmérséklet pedig fagypont körül alakul majd, ami kifejezetten enyhének fog tűnni az elmúlt napok dermesztően fagyos időjárása után.

címkék:
És ezeket olvastad már?