RIPOSTER

Orbán Viktor: Tesznek egy utolsó kísérletet a bevándorláspárti erők

A "kapuzárás előtti pánikkal" rokontermészetû jelenség, amikor a mandátumukat hamarosan elveszítő politikusok a szívüknek kedves ügyeket még le akarják zárni - mondta a Kossuth rádióban a miniszterelnök a brüsszeli migránspárti erők terveiről.
  • Szerző: F.G.

Nem sikerült lezárni a nyitott kérdéseket

Az elmúlt öt év legfontosabb kérdése a migráció volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy két táborra szakadt az Európai Unió, a bevándorláspártiakra és bevándorlást ellenzőkre. A megosztottság miatt nem tudtuk lezárni a nyitott kérdéseket, mi elutasítottuk a kvóta, valamint a migránsoknak adandó, a magyar embereket megillető pénzekkel azonos támogatások kérdését. Ahol tudtuk, védtük a magyar érdekeket – nyilatkozta a kormányfő.

„Májusban lesznek az európai parlamenti választások, a bevándorláspárti erők pedig tesznek még egy utolsó kísérletet. Miközben a pénzmosás elleni harcra hivatkozva folyamatosan szorongatják az európai emberek torkát a hatóságok, addig valakik névtelen bankkártyákat osztogatnak olyan embereknek, akiket nem ismerünk, csak azt látjuk, hogy be akarnak jutni az Európai Unióba, közülük pedig sokan válnak terroristává, fenyegetve ezzel az európai emberek biztonságát” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kérdések a brüsszeli bürokratáknak

Próbálunk információkat gyűjteni arról, mi történik, kérdésekkel ostromoljuk a brüsszeli bürokratákat, a Fidesz európai parlamenti képviselői nem hagyják annyiban ezt az ügyet, fel akarjuk deríteni annak hátországát – húzta alá.

Ehhez kapcsolódik a migránsvízum ügye, amit egyszer már leszavazott az Európai Parlament. Ez arról szólna, hogy belépési engedélyt adunk azoknak, akik humanitárius okokra hivatkozva be akarnak jönni az Európai Unióba – tette hozzá a kormányfő.

„Ez egy olyan kapunyitás, amelyen keresztül az ár ismét betörhet az európai kontinensre. Az Európai Parlament most újra napirendre vette a migránsvízum kérdését, amit le akar nyomni a torkunkon” – vélekedett a miniszterelnök.

Szállítmányozási ügynökség?

A migránskártya és a migránsvízum ügye is azt mutatja, hogy a bevándorlást támogatók védekezés helyett „szállítmányozási ügynökségként” fogják fel az európai intézményeket, szerintük ugyanis ez a kontinens érdeke – mondta Orbán Viktor.

Mindezt Magyarország szempontjából különösen előnytelennek nevezte, jelezve ugyanakkor, hogy csak az európai parlamenti (EP) választás után vár minőségi változást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?