Létrehozva: 2019.02.15.

Óriási fejlesztés jön a budapesti pályaudvarokon, végre rendet tesznek

Már nagyon rossz állapotban voltak az állomások és a környékükre is rengeteg panasz érkezett, ezért a MÁV a cselekvés mezejére lépett.

A MÁV mostantól kiemelt figyelmet fordít az állomásokon az utasok eddigieknél magasabb színvonalú kiszolgálására, ennek érdekében elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, az oda nem illő pavilonok elbontása, valamint az következő években ötven helyszínen korszerűsítenek - írja az Origo.

Első lépésként a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit felmondta a vasúttársaság, és a MÁV üzemeltetésében álló úgynevezett keresztfolyosó rendbehozatalát kezdte meg.

Második lépésként a Keleti pályaudvaron tapasztalható állapotok megszüntetése érdekében az állomás látképét romboló vagy rossz színvonalú szolgáltatásokat nyújtó 12 bérlő bérleti szerződését a vasúttársaság felmondta.

A Keletiben továbbra is maradnak olyan üzlethelyiségek, ahol ételt, italt, újságot is tudnak vásárolni, vagy pénzt tudnak váltani a pályaudvarra érkezők. A későbbiekben pedig tervezik a Keletiben egy utascentrum kialakítását, valamint az utasforgalmi területek felújítását, az épületben pedig tavaly nyár óta modern, akadálymentes kormányablak is segíti az utasokat.

Továbbá elindult a kiemelt, legnagyobb utasforgalmat lebonyolító állomások felújítása is, egy ötven helyszínt érintő állomásfejlesztési csomag részeként. Ezekhez kapcsolódóan az állomási funkciókat, szolgáltatásokat is felülvizsgálják idén.

A fejlesztési terv első ütemében 2019-ben részben megújul a Bicske alsó; Alsógöd; Felsőgöd; Nagymaros-Visegrád; Szob; Sződ-Sződliget és Albertirsa megállóhely; valamint Rákospalota-Újpest állomáson tavasszal lebontják a raktárépületet, és nyáron kerül sor a vágányhálózat karbantartására; Dunakeszi-Gyártelep állomáson pedig P+R parkoló épül az önkormányzattal közösen.

A helyszínek mindegyikén vizsgálják az állomás, illetve megállóhely területén elhelyezkedő épületek és építmények állapotát és kihasználtságát. A rossz állagú, nem hasznosítható, az arculatot rontó épületek, illetve építményeket a lehetőségeknek megfelelően elbontják. Azokon a helyszíneken, ahol az épületek és építmények kihasználtsága megfelelő, indokolt esetben karbantartás, illetve felújítás várható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem hitt a szemének a turista, amikor kinézett a szállodai szobája ablakán, több követője hisztériás rohamot kapott

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

vg.hu

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-