RIPOSTER

Óriási havazás kezdődött, Borsod az első áldozat, egymást érik a balesetek!

Intenzív havazásra ébredhettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élők, a sûrû hótakaró teljesen megbénította a közlekedést. A térségben már több súlyos baleset is történt.
  • Szerző: Doris

Több baleset is történt péntek reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, miután az intenzív havazást követően teljesen járhatatlanná váltak az utak a térségben.

Az MTI információi szerint a megye déli részén 5-8 centi hó esett, a putnoki, edelényi térségben pedig már 8-10 centi vastag a hótakaró. Az ítéletidőben egymást érik a balesetek.

Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a 26-os főúton, Sajóivánka és Kazincbarcika között egy autó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy férfit, aki a helyszínen meghalt. Életéért 45 percig küzdöttek, de már nem tudták megmenteni. Nem ez volt azonban az egyetlen súlyos baleset.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 3-as főúton, Encs és Hidasnémeti között, Garadnánál kamion és személyautó ütközött, Miskolcon, a Pesti úton pedig két személyautó rohant egymásba.

Az utak megtisztításán jelenleg 41 munkagéppel dolgoznak a megye útjain, az M30-as autópályát 3 munkagép takarítja.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?