Létrehozva: 2016.02.08.

"Orron át a koleszterint", avagy ez a nyugdíjas átverések titka!

Remekül mûködik az egészségmegõrzõ cégek pszichológiája, hamis ígéreteikkel százezreket csalnak ki az elesett nyugdíjasoktól. Egy áldozat, Teri néni most megvilágítja a Ripostnak az átverés lélektanát...

Az egyik bolthálózat faliújságjára érdekest hirdetést tettek ki:

orron át a koleszterint, a lábzsibbadást megszüntető, vérnyomást szabályozó lézerkészüléket

árul egy néni féláron, de hozzáteszi azt is: csak azért akarja eladni, mert a családban vásároltak egy ugyanolyat.

Mivel a készülék a leírás alapján azonosnak tűnt azokkal a nyugdíjasokat átverő, semmire se való eszközökkel, amiket egészségmegőrző vizsgálatnak álcázott termékbemutató során árulnak, a %RIPOST% felkereste az eladót, Teri nénit, aki azonban komoly meglepetéssel szolgált, és rávilágított arra is, valójában mitől virágzik ennyire Magyarországon az egészséget ajánló, több százezres készülékek piaca.

"Egy éve vettem egy új, magyar egészségvédő cégtől. Ez egy orrba dugható lézerkészülék, és meg kell mondanom ragyogóan hatott, ráadásul a koleszterinem is lement 4,5-re" - mondja egy szuszra Teri néni, majd folytatja.

"Ez egy lézerfényt kibocsátó eszköz, elemmel működik, és egy szemüveget adnak hozzá. Azt pedig lediktálták, hogy hogyan kell használni és visszajárnak ellenőrizni is" - mondja, majd azért bevallja, hogy a körzeti orvosa továbbra is ugyanúgy írja fel neki ugyanazokat a tablettákat, amiket már évek óta szed.

"Nem merem neki megmondani, hogy mit használok, az orvosok általában nem együtt érzők ezekkel a dolgokkal kapcsolatban"

- mondja, majd hozzáteszi: azt, hogy a koleszterinszintje a korábbi 7-8-hoz képest most már csak 4,5, nem az orvosi vizsgálatokból, hanem a hozzá visszajáró "ellenőröktől" tudja csak.

Teri néni azt is elárulja, ő

130 ezer forintért vásárolta a készüléket, most fél áron tovább adna rajta,

mondván, más is legyen boldog. Amikor arról kérdezzük, nem gondolja-e, hogy ha orvosa továbbra is ugyanazokat a gyógyszereket szedeti vele, és a koleszterinszint csökkenését is csak a terméket forgalmazó cég embereitől hallotta, akkor esetleg átverés áldozata lett, Teri néni halkan felnevet, és meglepő dolgot válaszol.

"Mivel volt herpeszem is anno, a kétezres évek elején vettem rúdmágnest is, pedig akkor 250 ezer forintba került. De van biotron lámpám is, tegnap pedig éppen hívtak telefonon, hogy csinálnak egész alakos képet rólam, amivel kimutatják, ha van valami egészségügyi problémám" - mondja, majd hirtelen hozzáteszi. "Biztosan baromi sokat kaszálnak rajtunk, ebben a pszichológiának nagy szerepe van. Én most 80 éves vagyok és egészen 55 éves koromig én sem hittem ezekben a dolgokban.

Tudom, hogy rászállnak az emberekre, látom, hogy a bemutatókon nincsenek fiatalok, csak olyan elesett öregasszonyok, mint én.

De az orvos nem partner a mi nyavalyáinkban. Ezek az egészségvédős fiúk azonban igen. Azért mennek el az öregasszonyok, mert végre valaki meghallgatja őket!"

Teri néni végeredményben a placebo hatásról beszél, hiszen hiába nem segít az eszköz, a törődés és a gyógyulásban való hit végül is neki jót tesz. Igaz, mindez sokba kerül. "Mellbe vágott, mikor egy évvel ezelőtt kipengettem érte készpénzben a 130 ezer forintot, nincs is megtakarításom azóta. De higgye el, szellemileg ép vagyok, naprakész, és ez nem is naivitás. Nem zsibbad azóta sem a kezem, sem a lábam, és a vérnyomásom is rendbe jött. És

minden öregasszony ugyanarra keresi a megoldást: nem akarnak problémát okozni a gyerekeknek.

Én már nem szeretem ezt az életet, nem érzem jól magam itt, csak nem tudom a kulturált módját annak, hogy elmenjek. Sok mindenről le kell már mondanom, gondolom, itt az én időm. Bevallom, nem szeretem az embereket, nem tudom elképzelni, hogy otthonba menjek. Megvagyok én magamban, csak problémát ne okozzak a családomnak."

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-