Létrehozva: 2019.01.17.

Pénzszállítórablás Miskolcon: tíz évet vártunk erre a fejleményre

A rablás tíz évvel ezelõtt történt a városban, s sokáig rejtély volt, mi lett a pénzzel. Most azonban mindenre fény derült!

Kiderült, hogy kiknek a segítségével és hova dugta el D. János azt a 650 millió forintot, amit egy pénzszállító cégtől lopott el még 2009-ben. A miskolci férfi öt évet ült börtönben, 2015-ben szabadult. D. soha nem árulta el, mi lett a horribilis összeg sorsa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán jelentette be, hogy vádat emeltek négy ember ellen, akik segítettek D.-nek a százmilliók elrejtésében. Az iratok szerint D. 150 milliót ajánlott F. Zs. E.-nek, ha elrejti a zsákmányt. A nő bevonta Sz. T.-t, akinek 50 millió ütötte a markát. A duó tagjai a 650 milliós zsákmányt elvitték egyikük cimborájához, ahol 2 műanyag hordóba és egy permetezőbe rejtették azt. F. Zs. E. előzőleg elvett 7 milliót, a két másik ember pedig 50 milliót. F. Zs. E. egy másik segítőnek, aki eltüntette a bűnténynél használt autót, 10 milliót fizetett. Sz. T. a permetezőből kivett 100 milliót, hogy valutára váltsa, mivel D. attól félt, hogy közben Magyarországon bevezetik az eurót. Ezért 20 millió ütötte a markát. 100 milliónyi készpénz elázott: ennek egy részét szerencsejátékban forgatták meg, másik részét pedig bankokban cserélték be hibátlan bankjegyekre. A bonyolult láncolat végén az ügyészség szerint D.-nek mindössze 17 millió ütötte a markát.

A kétgyermekes apa annak idején őrként dolgozott a Brink’s pénzszállító miskolci telephelyén. Előre kitervelte, hogy miként lopja el a ládákban őrzött 600 milliót. 2009. szeptember 5-én hajnalban kikapcsolta a kamerákat, majd a pénzt az autójába tette.

E hét szerdáig azonban rejtély övezte, hogy mit csinált az autójával és a benne lévő rengeteg pénzzel. Annyit lehetett tudni, hogy Budapestre utazott taxival, majd Thaiföldre repült. Három hónap után, mivel nem volt érvényes vízuma, kiderült: D.-t körözik a hazájában. Végül hazahozták és bűnösnek találták: öt évet ült, 2015-ben kedvezménnyel szabadult.

Tíz évig senki nem sejtette, hogyan sikerült a pénzt úgy eldugnia, hogy a rejtekhely titokban maradt. Végül kiderült: bűntársak segítették elrejteni és tisztára mosni a lopott milliókat. Az érintett család most is Tarcalon él, de a Blikk nem találta őket otthon. Egy helybéli férfi azonban elmesélt pár részletet a lapnak:

„Először az tűnt fel mindenkinek, hogy K. néni, aki eddig szerény körülmények között élt, földeket vásárol, és közben rengeteg pálinkát főz és próbál eladni. Mostanáig mi sem értettük, mi történt vele és a családjával, de most megtudtuk, hogy a fia segített elrejteni az anyja telkén a bankrablásból szerzett rengeteg pénzt. Azt beszélik, hogy amikor a rendőrség kint járt, és megtalálták a földbe ásott hordókat, azok már üresek voltak.”

A lap elérte D. János egykori ügyvédjét is.

„Védencemet bűntetőjogilag már nem érinti, hogy mit vagy kit talált a hatóság, hiszen ő leülte a büntetését, és a magyar törvények szerint kétszer ugyanazért nem ítélhetnek el senkit. D.-vel szabadulása óta nem tartom a kapcsolatot, így fogalmam sincs, miként reagált a legújabb fejleményekre” – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: hagyd, hogy a hatodik érzéked vezessen!

magyarnemzet.hu

Lejárt lekvárt osztogat az újpesti baloldal, hibajavítóval fedték el a dátumot

metropol.hu

"Azt gondoltam, 19 évesen majd jól becsajozom" - házasságáról vallott az olimpiai bajnok magyar pólós

vg.hu

Hivatalos: májusban nyitják meg ez első budapesti Primark-üzletet

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-