Létrehozva: 2017.10.31.

Rejtélyes halálesetek a szcientológusok körül!

Több, szcientológiából kiábrándult ember is véget vetett az életének az elmúlt években, ráadásul mindnyájan ugyanazon a módon.

Elképesztő dolgok derültek ki az álegyház módszereiről, miután először a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), majd az adóhivatal munkatársai razziáztak a szcientológusok Váci úti székházában Budapesten.

Hipnotizálják híveiket

A razzia során teherautószám szállították el a titkos dokumentumokat és adathordozókat a szcientológusok központjából a hatóságok, a kétnapos razzia után a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) döbbenetes, 129 oldalas jelentést tett közzé a korábbi razziák során lefoglalt szcientológus dokumentumokról.

Az derült ki, hogy a szcientológusok

hipnotizálják híveiket, különösen a részletes kikérdezések során. „Az auditálás során alkalmazott módszerek zömében tudatmódosulást indukálnak

(gyakorlatilag hipnoterápiának tekinthetőek), de az ettől eltérő módszereik is a tudat beszűkítését és az alanya szociális behódolását eredményezik” – állapította meg a szakértő. A híveknek döbbenetes részletességgel kell beszámolniuk a magánéletükről és pénzügyeikről, szexuális szokásaikról, összes korábbi szexuális kapcsolatukról, esetleges perverzióikról – és mindezt azokban a „vallatószobákban”, ahol egy elektromos eszközzel ellenőrzik, igazat mondanak-e…

Talán ennek a rengeteg, hívekről begyűjtött, zsarolásra is alkalmas információnak, vagy akár a hívek hipnotizálásának is köze lehet pár rejtélyes halálesetnek.

Horváth István 2005-ös halála valószínűleg a legrejtélyesebb eset, ami a Magyarországi Szcientológia Egyházhoz köthető. A Matáv fejlesztőmérnökét 2004-ben hát- és mellkasfájdalmak kezdték el gyötörni, ám az orvosok semmit sem találtak nála, de ekkor sógora, a szcientológusok körében csak Vitaminkirályként emlegetett Demecs István rábeszélte, hogy bízza magát rájuk. Horváth István ezután több tanfolyamot is elvégzett, és a %RIPOST% által már több ízben is bemutatott, Zacher Gábor szerint életveszélyes méregtelenítő kúrán vett részt.

Demecsék minden hivatalos gyógykezelést és terápiát leállítottak, kizárólag saját módszerükkel kezelték a férfit. Horváth végül 2005 május 6-án saját kertjükben felgyújtotta magát, a hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi elmezavar miatt. Nem erre vall, hogy délután még úgy köszönt el a családjától, hogy várja vissza őket, de mire hazaértek, már holtan feküdt a kertben.

„Csak egy kis pislákoló láng volt az elégett test mellett”

– mondta egy szomszéd. A történtek mindenkit megdöbbentettek, senki sem számított ilyesmire. Valószínűleg nemcsak betegsége, hanem az egyháznak kifizetett hatalmas összegek is nyomasztották a férfit.

 „Egyre inkább kezdett kifolyni a pénz a kezéből, az egyház 5 millió forintjába került, amit bizonyítani lehet” – nyilatkozta Horváth édesanyja a Kossuth Rádió 16 óra című műsorában.

Ugyanitt beszélt  Demecs István is a tragédiáról. Arra a kérdésre, hogy

ő számítástechnikai szakemberként miért bírálta felül egy orvos terápiáját, azt válaszolta, ez jogában állt.

Azt is elismerte, hogy Horváth úgynevezett „kúrán” vett részt. Fritzlauf Lajos, az Egyház akkori vezetője szintén ebben a műsorban azt mondta, Horváth István mindössze 6 hónapig volt kapcsolatban a szcientológusokkal, ezalatt „csak” 600 ezer forintot költött.

"Halála után egyébként az egyház vezetősége úgy döntött, ha a család kéri, mi ezt az összeget visszajuttatjuk. De senki nem kérte tőlünk” – nyilatkozta akkor Fritzlauf Lajos.

A %RIPOST% felkereste az egykori vezetőt, Fritzlauf azonban azt mondta, súlyos beteg és semmire sem emlékszik az ügyből. Horváth István szülei időt kértek lapunktól, ők úgy érzik, túl nagy sebeket tépne fel, ha beszélnének az egykoron történtekről. A %RIPOST% úgy tudja, a tragédia óta nem tartják a kapcsolatot lányukkal, Demecs István feleségével, így

úgy érzik, mindkét gyermeküket elvesztették a szcientológusok miatt.

Nem sokkal a Kossuth Rádió 16 óra című műsorában elhangzottak után Dr. Vámos István mezőkövesdi ügyvéd felszólító levelet küldött az Egyháznak, amiben Fritzlauf ígéretére hivatkozva visszakövetelte Horváth István özvegye számára a 600 ezer forintot, és egy további, szintén papírokkal igazolt 3000 dollárt (900 ezer forint) is. „…Tájékoztatom Önt, hogy birtokunkban van Horváth István 3000 USD befizetését tanúsító bizonylat is, ezért további kártérítési összegekre nézve jogfenntartó nyilatkozatot teszek – írta”

 

Vámos ugyanebben a levelében megpróbál nyomást gyakorolni az Egyházra. „Ezen túl birtokomban van megbízóm nevében Önök és Horváth István teljes levelezési anyaga. Egy esetleges bírósági eljárásban természetesen

magyarázatot kell adniuk arra a kérdésre is, hogy mi az a pszichovadász, és egyéb, általam feltett kényes kérdésekre is válaszolniuk kell.

Ügyvédi szemmel egy esetleges perben nyertességükre nem sok esélyt látok” – írta, és még a média bevonásával is megfenyegette a szcientológusokat.

2005 szilveszter estéjén azonban Vámos István vonat elé ugrott.

A helyi rendőrség jelentésében az áll, hogy „az elhalt feltehetően öngyilkossági szándékkal közlekedett a vasúti sínpár mellett”. Az ügyvéd amellett, hogy képviselte Horváth István özvegyét, szeptemberben barátaival „a szcientológiát nem kedvelők népes táborához” fordult azzal, hogy alakítsanak megyeszerte „szcientológiát elemző központokat”. Élete utolsó hónapjaiban tehát erősen támadta a Magyarországi Szcientológia Egyházat. A férfi testvére azt mondja, nem hiszi, hogy bátyja öngyilkos lett. Voltak januári találkozói, többek közt szcientológiai témájúak is. De mást is gyanúsnak talál.

A bátyám nem értett a számítógépek karbantartásához, ez az én feladatom volt mindig, ehhez képest a gépéről szakszerűen letöröltek minden adatot, semmit sem találtam rajta” – mondta a férfi a %RIPOST%-nak. Majd hozzáteszi, bár

ő a rengeteg furcsaság miatt nem hisz abban, hogy testvére saját kezével vetett véget az életének, 

rendőrségi jelentésben olvasta a vonatvezető nyilatkozatát is, aki azt állította, Vámos öngyilkos lett. Mintha valaki hipnotizálta volna, hogy a vonat elé álljon…

Vállalkozókat is lehúznak

2013 áprilisában vonat elé ugrott egy berettyóújfalui vállalkozó, akinek korábban jól menő redőnyös cége volt. A 45 éves férfi aktív közösségi életet élt, a helyi röplabdacsapatban is játszott, egészen addig, amíg kapcsolatba nem került a nyíregyházi Szcientológiai Központtal, ahol különböző tanfolyamokat végzett (ezen a helyen decemberben szintén razziát tartott az Adatvédelmi Hatóság). Ezek azonban százezrekbe kerültek, a férfi pedig tartozásokból fizette. Végül halála előtt pár hónappal nekiállt, hogy kiárusítsa redőnyös cége árukészletét 5 millió forintért.

Ebben egy szintén ismert szcientológus, Takács Imre Imre segítette. „Azért árulta, mert megszüntette ezt a tevékenységet, de konkrétumot nem tudok mondani. Én

képzésekről ismertem az urat, a nyíregyházi Dianetika Központban találkoztunk”

– vallotta be Takács Imre lapunknak. Csakhogy a rokonok és ismerősök nem értik, mi történt a jól menő vállalkozással. A férfinak rengeteg elégedett vevője volt, még webshopot is indított, ahol ingyenes tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

„Mindenkit meglepett a halála.

Én úgy tudom, jól ment a vállalkozása, Békés megyében és a Dunántúlon is volt fiókja. Fél évvel az öngyilkossága előtt abbahagyta a röplabdázást, nem járt le többet közénk. Azóta sem tudjuk, miért ölte meg magát” – nyilatkozta a %RIPOST%-nak egykori csapattársa. Egy másik csapattárs szerint előre eltervezettnek tűnt a vállalkozó halála. „Én úgy tudom, előtte bement a vasútállomásra, és megérdeklődte, mikor érkezik a vonat.”

A férfi édesanyja annyit mondott,  fia 10 millió forintos adósságot hagyott hátra. Az asszony szerint a nyíregyházi szcientológusoknak köszönhetően.

Egy zseni halála

2009-ben „Agymosás százezrekért” címmel jelent meg egy cikk egy fiatalemberről, aki miután felkereste a zseniteszt.hu című weboldalt, egy Kormányos Emil nevű szcientológus bűvkörébe került.

„Az első találkozáson elmondta, hogy a teljes szabadságtól a múlt zár el. Másnapra visszahívott.

Akkor volt az első auditálásom. Az auditor kérdéseket tesz fel, a problémámra koncentrál. Úgy érzem, bűnöm van az emberiség ellen.

Utána megkönnyebbültem, magabiztosabb lettem. Ez az esetnyereség” – magyarázta a srác a 2009-es cikk írójának Ron L. Hubbard keszekusza tanait. A fiatalember azóta halott. Hiába próbálták szülei eltávolítani a Szcientológia Egyháztól, nem sikerült.

24 évesen otthonukhoz közel lett öngyilkos, a HÉV elé állt.

Édesanyja a %RIPOST%-nak arról mesélt, hogy fiát megpróbálták a szcientológusok teljesen eltávolítani a családjától. „Kihallatszott a telefonjából, hogy azt kérdezték tőle, hogy biztos jó helyen van-e” – meséli az anya, aki azt a dokumentumot is megmutatta lapunknak, amiben a Szcientológia Egyház  a fiát közönségtagnak nevezi, szüleit, pedig „bajforrásnak” nyilvánítja.

„Aláírt egymilliárd évnyi hűségnyilatkozatot, merthogy ők nem emberöltőkben számolnak, és egy másik papírt, amely szerint

a szcientológiát semmilyen felelősség nem terheli, ha öngyilkos lesz”

– mondta az anya 2009-ben, amikor fia még életben volt. Ma arról beszél, hogy a fiatalembernek megbeszélt programjai voltak, bevásárolni indult halála előtt. A bevásárlócetlivel a zsebében azonban beállt a HÉV elé...

Környezete ugyanúgy érthetetlennek tartja öngyilkosságát, mint Horváth István, az ügyvéd vagy a berettyóújfalui vállalkozó esetében. Mindannyian tehetséges, sikeres emberek voltak. Családjuk azt mondja, az egyház kergette őket öngyilkosságba.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-