RIPOSTER

Rögtönzött lángszóróval védte magát a hős bolti eladó

Biztosan nagy MacGyver rajongó annak az ausztráliai boltnak a tulajdonosa, amit bûnözők szemeltek ki maguknak. Amikor ki akarták rabolni, pillanatok alatt lángszórót csinált egy hajtógázas rovarirtóból és egy öngyújtóból. Ezzel egy darabig visszatartotta a fegyveres rablókat, de vacakolni kezdett az öngyújtója...
  • Szerző: M. Elek

Hihetetlen leleményességgel próbálta megvédeni magát és a boltját egy férfi Redland Cityben, Ausztráliában, amikor két felfegyverzett férfi lépett be hozzá: rovarirtóból és öngyújtóból lángszórót rögtönzött, azzal próbálta elijeszteni a rablókat. - írta a DailyMail.

A biztonsági kamera mindent rögzített. A bolt tulajdonosa, Dan Rigney épp a lottószelvényeket vizsgálta, amikor két férfi lefűrészelt csövű puskákkal rontott be a boltba. 

Rigney egy pillanatig sem habozott, felkapott egy rovarirtó sprayt és egy öngyújtót, majd a miniatűr lángszóróval lángokat fújt a behatolókra.

A rablókat annyira meglepte a furmányos védekezés, hogy megtorpantak, fedezéket keresve az egyikük még a fegyverét is elejtette.

A másik férfi azonban a nem ilyedt meg a lángoktól fegyverét folyamatosan Rigneyre szegezve fenyegette a bolttulajdonost, akinek ráadásul egyre nehezebben gyulladt meg az öngyújtója. Végül kénytelen volt letenni a házi lángszóróját. 

Az bolttulajdonos lebújt a pult mögé, és amíg a két fegyveres megkerülte a pultot, ő gyorsan átugrotta fedezékét, és elrohant. A rablók végül 680 dollárt zsákmányoltak és alighanem alaposan megpörkölődött a szemöldökük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?