RIPOSTER

Rossz hírt közöltek a meteorológusok, ami csütörtökön jön, abban nem lesz köszönet

A tavaszra sajnos még várnunk kell.
  • Szerző: Doris

Sajnos rossz hírünk van azoknak, akik bíztak a korai tavaszban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerdán minden jöhet, amit utálunk a télben: eső, zápor várható, de nyugaton átmenetileg ónos esőre, északon havas esőre, havazásra is számíthatunk. 0 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet, az ország déli felén lesz enyhébb az idő. Az este érkező fronttal nyugaton zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat, északnyugaton havazás kezdődhet. Feltámad az északnyugati szél. Ha mindez nem lenne elég: kettős fronthatás terheli a szervezetet.

autó hideg

Kevésbé szép arcát mutatja most a tél
Fotó: Pixabay.com

Csütörtökön viharos északnyugati szél kíséretében az egész országra kiterjed a sarkvidéki eredetű hideg. A csapadék azonban már ezelőtt távozik, kisebb havazás legfeljebb keleten fordulhat elő. Máshol felszakadozik a felhőzet. -7, +1 fok várható.

Pénteken országos fagyra kell készülnünk, napközben is szinte mindenhol 0 fok alatt marad a hőmérséklet, hajnalban pedig sokfelé mérhetünk -10 fok alatti, a havas északi tájakon -20 fok körüli minimumokat. Sok napsütésre van kilátás, viszont a hideg mellé élénk, erős északi-északnyugati szél fog fújni.

Hétvégén fagyos reggelekre, napközben fagypont-közeli maximumokra számíthatunk. A leghidegebb szombat hajnalban lesz, északon a havas, szélcsendes, derült tájakon -20 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Mindkét napon sok napsütés ígérkezik. Szombaton élénk, vasárnap erős lesz az északi szél, így nem igazán javasoljuk senkinek a szabadtéri programot – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?