RIPOSTER

Sokkoló vallomás: Behálózták a szcientológusok az édesanyámat!

Egy fiatal férfi mesélt a Ripostnak arról, hogyan vesztette el édesanyját. A nőt megalázzák és kisemmizik, mégsem megy haza!
  • Szerző: Ripost

Milyen iszonyú dolgokra lehet képes valaki, akit bosszúból bélsárral öntenek nyakon? Mint azt megírtuk, Budapesten támadták meg a rossz hírű szcientológus szervezet amerikai nagyfőnökét.

Nem véletlen, hogy a Tom Cruise által is körülrajongott David Miscavige ellen ilyen drasztikusan lépnek fel, hiszen a szcientológusok miatt már családok ezrei szakadtak szét.

A %% által megszólaltatott 28 éves fiatalembert és 25 éves öccsét egy évvel ezelőtt hagyta Magyarországon az édesanyjuk, hogy a floridai Clearwaterben csatlakozzon a szcientológusok zárt közösségéhez.

Hiába írok neki e-mailt, el se jut hozzá... Valaki figyeli az üzeneteket, és visszaküldi azzal a szöveggel, hogy semmilyen személyes dolog nem lehet bennük, fotót pedig végképp ne küldjünk

– mondja az idősebb fiú. Miklós szerint anyja agyát "átmosták".

Ez alatt az egy év alatt egyszer engedték haza, de akkor sem foglalkozott mással, csak hogy minél több embert beszervezzen.

Miklósnak azt mondta édesanyja, hogy ő jól érzi ott magát, pedig a férfi szerint több mindenből látszik, hogy megalázzák. Amikor csatlakozott a szervezethez, minden pénzét elvették, és ha utalás érkezik számlájára, az a pénz sem jut el hozzá...

Az asszony a nap kilencven százalékában keményen dolgozik – állítólag kertészkedik, és csak egy-két órát alszik –, cserébe csak egy ágyat és ételt kap. A fiúk anyja nem akar kilépni a szigorúan szabályzott szektából, de azt mondja, hogy az amúgy is kockázatos lenne.

Aki megpróbál kitörni a szervezetből, annak a családjától pénzt kérnek, aztán az illetőnek egy napon keresztül térdre borulva kell a földön másznia, addig, amíg kezei és lábai véresek nem lesznek.

– mesélte fiainak az asszony.

De a szcientológusok szerint ez így van rendjén, hisz a hitszegőknek bűnhődnie kell. Az asszony gyerekeinek mesélt egy másik anyáról és a lányáról is, akik szintén csatlakoztak a szervezethez. Õket egyből szétválasztották – mondván, így jobban megtalálják önmagukat –, és egyáltalán nem is beszélhetnek egymással.

Néha egy híd két végéről láthatják egymást, ez a legközelebbi élményük.

Akik beléptek ebbe a sajátos elven működő közösségbe, jól érzik magukat... egy darabig legalábbis. Azt mondják, transzcendentális élményeik vannak, mintha kilépnének testükből. Azt hiszik, a vallás felettük áll, és csak ennek segítségével és útmutatásával élhetnek büntetlenül.

Hát az ilyen szépen hangzó mesék miatt nincs már nekünk anyukánk!

A szcientológia alapelve, hogy az ember szellemi lény, és olyan képességekkel van felruházva, amelyek jóval felülmúlják azokat, amiket elképzel. Magyarországon a korábbi egyháztörvényt kihasználva, 1991-ben alakult meg a Magyarországi Szcientológia Egyház. A szervezet állami támogatással terjeszkedett, két évvel később viszont az Országgyűlés „destruktív szektának” minősítette a szervezetet, és megvonta tőle a támogatást.
A szekta 1993 óta nem működhet bejegyzett egyházként, mégis magát továbbra is annak tekintve folytatja ténykedését. Köztudott, hogy a szervezet tagjairól aktát vezet, amiben egyebek mellett kompromittálásukhoz szükséges információkat is összegyűjtenek.

 

És ezeket olvastad már?