RIPOSTER

Sorsdöntő fordulat a lúgos támadással vádolt magyar orvos ügyében

Még idén újra ítéletet hozhat a bíróság a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián ügyében. Kitûzték a megismételt másodfokú per tárgyalási napjait, megvannak az időpontok!
  • Szerző: RIPOST

Két tárgyalási napot tűztek ki a lúgos orvos perében a megismételt másodfokú eljárásban, november 23-án számos tanút hallgat meg a bírói tanács, majd december 5-én ítéletet is hirdethetnek – tudta meg a Magyar Idők. A férfi büntetőperében ez már a negyedik bírósági eljárás lesz 2014 óta.

Rablásnak álcázott támadás

A vád szerint B. Krisztián, az Irgalmasrendi Kórház igazgató főorvosa 2007-től állt bizalmas kapcsolatban volt iskolatársával, R. Erikával. Bár mindketten házasságban éltek, az orvos még lakást is bérelt az asszony lakásának közelében, hogy minél többet együtt lehessenek.

Erika 2012 végén közölte az orvossal, hogy szakít vele, Bene Krisztián azonban nem tudta ezt elviselni.

A vádhatóság szerint 2013 márciusában egy reggelen bukósisakban, maszkban várta, hogy az asszony elinduljon otthonról; amikor a nő kinyitotta a bejárati ajtót, belökte a lakásba, lefogta, majd kábító hatású injek­ciót adott neki. Ezután meztelenre vetkőztette a nőt, és maró lúggal öntötte le a nemi szervét. Az alélt áldozatot pokrócba csavarta és a kanapéra fektette. Ezután összeszedte a lakásban talált telefonokat, kulcsokat és laptopokat, hogy rablásnak ál­cázza a támadást, majd rázárta áldozatára az ajtót. Az asszonyt órák múlva az új barátja és a volt férje találta meg.

A lúg mara­dandó sérüléseket okozott.

A Kúria ítélete kimondja: az elsőfokú bíróság nem végezte el teljeskörűen a bizonyítást, és bár ezt a másodfokú bíróság észlelte, nem pótolt minden mulasztást. Nem bizonyították kétséget kizáróan, hogy az orvos a támadó, közvetlen bizonyíték nincs, de a közvetett bizonyítékok alapján is meghozható a döntés. Bene Krisztián a perek során végig ártatlannak vallotta magát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?