Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.02.10.

Szerbiában már hódít a kínai vakcina, nincs semmilyen mellékhatása

Óriási az érdeklődés Szerbiában a kínai vakcina iránt. Januárban több százezren soron kívül megkaphatták a Sinopharm oltást. A már beoltottak azt mondják, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak az oltóanyagtól.

Szerző Ripost

Egyre nagyobb szabadságot élvezhetnek a szerbek, miután országukban év eleje óta rendkívül gyors ütemben zajlik a lakosság oltása. Szerbia a kontinensen elsőként, január 18-án engedélyezte a kínai Sinopharm vakcinát, ezután érkezett hozzájuk egymillió adag belőle, ekkor a lakosság regisztráció nélkül, soron kívül oltathatta magát.

A szerb kormány végül csak azért szüntette be ezt a lehetőséget, mert a hatalmas érdeklődés miatt több helyen órákig álltak sorban az emberek, vakcinára várva. Szerbiában hamarosan újabb oltópontok nyílnak, hogy minél gyorsabban haladhassanak az immunizációval, és kihasználhassák a lakosság kiemelkedően magas oltási kedvét.

Zomborban egyre felszabadultabbak az emberek

Semmi negatívat nem tapasztaltak

Egyiptomban már január 3-án engedélyezték a Sinopharm vakcinát, az ország egészségügyi minisztériuma február elején tette közzé a vakcina esetleges mellékhatásait, amik nagyjából az influenza elleni védőoltás mellékhatásaival egyeznek meg. A Ripost által megkérdezett vajdasági magyarok azonban kivétel nélkül azt mondták, hogy semmilyen mellékhatást, vagy negatív reakciót nem tapasztaltak az oltástól. Sokan azért is kétkedtek, mert bár a Sinopharmot a 60 év felettiek beoltására is engedélyezték, Kína például stratégiai okokból a 18-59 éves korosztályt oltotta a Sinopharmmal. Szerbiában azonban a 60 év felettiek is kaptak a kínai vakcinából.

„Az anyukám is kapott, aki 86 éves, és a 69 éves férjem is, ők sem tapasztaltak semmilyen mellékhatást” – mondta a Ripost-nak egy vajdasági nő.

Akad, aki megbánta, hogy feliratkozott

Szerbiában jelenleg az orosz Szputnyik V, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a kínai Sinopharm oltóanyaga érhető el, de a svéd AstraZenecára és az amerikai Modernára is feliratkozhatnak az emberek. Egy kissé csalódott, szintén magyarul beszélő hölgy lapunknak azt mondta, ő előzetesen a Pfizer-BioNTech vakcinára iratkozott fel, de már megbánta.

„Ha tudtam volna előre, akkor nem regisztrálok, mert a kínait már megkaptam volna, a Pfizerre pedig most várnom kell” – mondta lapunknak.

A többség tehát nem a vakcina fajtája, vagy gyártója alapján hozza meg a döntését, Szerbiában inkább az számít, hogy éppen melyik vakcina érhető el. Az ott élők legfontosabb célja, hogy minél hamarabb megkapják az oltást.

Ötmillió adag Sinopharm érkezik Magyarországra

A magyar kormány tájékoztatása szerint négy hónap alatt ötmillió adag Sinopharm vakcina érkezik Magyarországra. Mivel ebből is két adagra lesz szükség, ez két és fél millió ember beoltására lesz elegendő.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

metropol.hu

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-