Létrehozva: 2016.02.13.

Télen sem áll le a migránsbiznisz: akciós áron csempészik az embereket!

Bár nálunk mostanában kevesebbet hallani a hírekben a menekültválságról, Ausztriában és Németországban még mindig óriási problémákkal küzdenek a hatóságok. A kurier.at annak járt utána, hogyan és mennyiért lehet eljutni Szíriából Európába embercsempészek segítségével.

Az osztrák lap megjegyzi, hogy ez egy több milliárd eurós üzlet, ezért az embercsempészek önszántukból biztosan nem fognak meghátrálni. Egy négytagú családnak Szíriából vagy Afganisztánból 30.000 eurót, tehát kb. tízmillió forintot kell fizetnie azért, hogy illegális módon elhozzák őket Európába. Sokan ezért kénytelenek mindenüket eladni, hogy elindulhassanak az ismeretlenbe.

Az írás arra is kitér, hogy az időjárás komoly befolyásoló tényező az embercsempész bizniszben. A szállítók kimondottan a téli hónapokban "akciós árat" biztosítanak azoknak, akik egyébként az időjárási viszontagságok miatt nem mernének útra kelni.

Egyéb osztrák források azt is megjegyzik, hogy nagy problémát okoz az, hogy az embercsempészek átérve Ausztriába az autópálya kellős közepén hagyják a migránsokat.

Az osztrák kormány egyébként már fontolóra vette, hogy visszaállítsák a teljes határellenőrzést. Az osztrákok, a magyar példát követve eddig is építettek kerítést a határaikra, de ez egyelőre nem érte el a kívánt hatást, ezért is szeretnék a teljes határvonalat újra ellenőrzésük alá vonni. Ne felejtsük el, hogy lépéskényszerben van mind a német, mind az osztrák kormány, hiszen a legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a migránsválság miatt elfogyott a lakosság türelme, így a soron következő választásokon megbuktatnák a jelenleg hatalmon lévőket.

Ha valóban visszaállítják a teljes határellenőrzést Ausztriában, annak súlyos következményei lehetnek a magyar gazdaságra is, valamint azokra az emberekre, akik Ausztriába járnak át nap mint nap dolgozni. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-