RIPOSTER

Tési horrorvágóhíd: állatfejek az út mentén

Már a vadakat is odavonzzák az állati maradványok a forgalmas út mellé, így a rothadó bûzön túl hatalmas a balesetveszély is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem először bosszankodhatnak a tésiek amiatt, hogy valaki illegálisan, a településről kivezető forgalmas út mellé hordja az állatmaradványokat. Először egy évvel ezelőtt találtak ott egy kecsketetemet, de azóta is többször előfordult. Az egyik helyi képviselő szerint általában az ünnepek előtt fokozódik a probléma.

Egyelőre tehetetlenek az elkövetővel szemben, hiába szerveztek már megfigyelést is közös akcióban az erdészekkel, polgárőrökkel és rendőrökkel. "Egyre szemtelenebb módon,

közvetlenül az út mellé borítja ki a több húsos ládára való állati maradékot,

szó szerint ipari mennyiségben. Remélhetőleg csak idő kérdése, hogy tetten érjük" - mondja a képviselő. A dolog ugyanis nemcsak rendkívül idegesítő a rothadó bűz miatt, de a szag a környék vaddisznóit is odacsalogatja, ami rendkívül balesetveszélyes a forgalmas út mentén.

A képviselő szerint nem egy hentes szakembert kell keresniük, a kidobott maradványokat ugyanis egy profi még tudta volna hasznosítani.

"Amit nem tud színhúsként értékesíteni, azt itt kidobja.

Bele sem merünk gondolni abba, hogy hová kerül az ilyen módon feldolgozott hús - mondja a képviselő. 

Az ügyben a Várpalotai Rendőrkapitányság környezetkárosítás miatt nyomoz, a vizsgálatot segíti az állategészségügyi hatóság is.

Az ilyen jellegű illegális vágóhidakon, mint amilyenről itt is szó lehet, általában rendkívül rossz higiéniai körülmények vannak, érdemes a húsokat az ünnepek előtt is megbízható forrásból beszerezni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?