RIPOSTER

Több helyen lövöldöztek Münchenben. Megszólal egy volt terrorelhárító

Nagyon úgy tûnik, hogy múlt pénteken nem az önkiszolgáló étteremnél gyilkoló ámokfutó volt az egyetlen fegyveres a müncheni utcán.
  • Szerző: F. G.

A %% hétfőn írt először arról, hogy valami nem stimmel a müncheni lövöldözés ügyében. Az első tudósításokban több elkövetőről, több helyszínről beszélt a német tévékben a rendőrségi szóvivő, majd a német belügyminisztérium megerősítette, hogy három elkövetője volt az egyik bevásárlóközpontnál történt támadásnak.

Aztán fokozatosan csökkent a feltételezett lövöldözők száma, végül maradt az a 18 éves német-iráni kettős állampolgárságú férfi, aki az utólagos vizsgálatok szerint már egy éve készült a kegyetlen támadásra.

Egyre többen állítják, hogy azon a végzetes péntek estén mások, máshol is lőttek a városban.

Kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megszólalt Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, akinek korábban a Német Szövetségi Nyomozó Hivatalnál a terrorelhárítás volt az egyik szakterülete.

Spöttle elmondta, hogy egy ismerős család Münchenben tanuló fia számolt be neki arról, hogy múlt héten a belvárosban egy cipőboltban járt, amikor a közelben lövések dördültek, feltehetően gépkarabélyból, és kommandósok is megjelentek, majd egy közel-keleti férfit bilincseltek meg és vonszoltak el.

Márpedig nincs okunk feltételezni, hogy Spöttle hitelt adna holmi szóbeszédnek... Annak inkább van alapja, hogy valaki valamit elhallgat....

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?