RIPOSTER

Túl messzire úszott be a Tiszán egy férfi: ő sem számított rá, mi fog történni

Az egyetlen szerencséje az volt a fürdőző férfinak, hogy arra jártak a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, Szegedi Rendőrőrsének rendőrei egy fürdőzőt mentettek ki a Tiszából, a Körös toroknál.

A rendőrök vasárnap délelőtt a Tisza folyón, Csongrád mellett láttak el vízi járőrszolgálatot. A Kőrös folyó torkolatánál, a kijelölt fürdőhelyet jelölő bójáktól nem messze egy vízben süllyedő alakra lettek figyelmesek. A férfi kiúszott a nyílt vízre, de elfáradt, nem tudott a partra menni és segítséget sem volt képes hívni a kimerültségtől, kezdett elmerülni a vízben, egyre nehezebben tartotta fenn magát, amikor a rendőrök észrevették. Õk azonnal a bajbajutott segítségére siettek, akit a szolgálati kisgéphajóba emeltek és a szárazföldre vittek, ahol átadták őt a vízimentőknek és mentőknek munkatársainak.

A rendőrség a police.hu-n hívta fel a fürdőzők figyelmét, hogy a szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt helyen történő úszás, vízben tartózkodás. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki. Itt vannak meg a feltételek, amelyek lehetővé teszik – szükség esetén – a gyors mentést. Ezeken a helyeken is ügyelni kell, hogy csak a fürdőhelyet kijelölő bóják között fürödjünk!

És ezeket olvastad már?