Létrehozva: 2019.04.12.

Újabb hatalmas bomba Budapesten, megvan mikor hatástalanítják

Az utóbbi idõben többször is kerültek elõ világháborús bombák a fõvárosban, többször is ki kellett üríteni a lakóházakat.

Világháborús bombát hatástalanítanak április 28-án Kispesten, emiatt lezárják és kiürítik a Bozsik Stadiont és környékét - közölte a XIX. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Az érintett övezetben lakóknak április 28-án, vasárnap reggel 8 óráig kell elhagyniuk ingatlanjaikat. Az önkormányzat illetékes munkatársai előzetesen felmérik, hány embernek van szüksége befogadóhelyre, továbbá kik igényelnek orvosi ellátást.

A befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés azonban több más XIX. kerületi utcát érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

További információ a kispest.hu oldalon, valamint a 06-20-519-9257-es éjjel-nappal hívható telefonszámon kapható. Április 28-án a 06-20-239-0665-ös forródróton lehet érdeklődni. A közlekedést érintő tájékoztatásért a www.bkk.hu, a www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit ajánlják.

Legutóbb szerdán, a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Ezt megelőzően március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki két világháborús bombát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

vg.hu

Az orosz hadiflotta is megjelent a Vörös-tengeren

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

A balszerencse bevonzása: így kerülheted el!

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-