RIPOSTER

Újabb migránshullám tart Magyarország felé! Drótvágó csempészek...

Újra különbuszokkal érkeznek a magyar határ közelébe a Balkánról a migránsok, amúgy négy és fél hónap alatt idén már több mint tízezren léptek be az országba. Úgy tûnik, hogy az úton levők új módszert választanak ahhoz, hogy Nyugat-Európába juthassanak.
  • Szerző: F.G.

Gőzerővel épül a magyar-szerb határon az a mintegy 10 kilométer hosszúságú kerítésszakasz Ásotthalom térségében, ahol eddig csak gyorstelepítésű drótakadály volt, mert az utóbbi időben itt próbálkoznak a legtöbben belépni Magyarországra.

Az ORFK nyilvántartása szerint május 3-áig több mint tízezer, pontosan 10 567 bevándorló lépte át illegálisan a magyar határt.

A Híradó ráadásul úgy tudja, hogy Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, hogy a menetrend szerinti járatokkal érkezőket azonnal a magyar-szerb határhoz vigyék.

A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is ezrével érkeznek az emberek.

 

Utánpótlás bőven van, a görög hatóságok több mint 50 ezer országukban rekedt menedékkérőt tartanak nyilván, akik mindent megtesznek azért, hogy illegálisan is megkíséreljék a bejutást az Unióba.

Újabban az embercsempészek vágnak a magyar határkerítésen lyukat a migránsoknak, akik aztán elfogásuk után menedékjogi kérelmet nyújtanak be.

Idén már csaknem 12 ezren éltek ezzel a lehetőséggel,  az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal munkatársai naponta több mint 200 újabb kérelmet regisztrálnak.

Az országba illegálisan érkező,  és elfogott emberek valamelyik hatóság őrizetébe kerülnek. Az első időben rendőrségi fogdába, később, az ellenük folyó eljárás menetétől függően, őrzött vagy nyílt befogadóállomásokra. Ez utóbbiakból aztán gyakran egyszerűen odébbállnak, és elindulnak - szintén embercsempészek segítségével - többnyire Németország felé...

Ennyibe kerül egy ember ellátása

A BM Sajtóosztálya  tavalyi adata, hogy egy menedékes napi ellátása 4300 forintba kerül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, amely magába foglalja a szállást, étkezést, egészségügyi ellátást, szabad felhasználású költőpénzt.

Vagyis havonta összesen 133 300 forintot költünk rájuk.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?