RIPOSTER

Újra vásárolnál? Ezek a boltok nyitnak ki vasárnap!

Egy üzletlánc egyáltalán nem nyit ki, két másik pedig összes üzletében várja a vevőket. A többi vegyes képet mutat.
  • Szerző: Ripost

Mondhatni vegyes a kép, azonban mindössze egyetlen egy áruházlánc döntött végül úgy, hogy kizárólag a munkavállalói érdekeket, és nem a gazdasági hasznot nézik. Ez pedig a LIDL, amelyik már napokkal ezelőtt bejelentette sajtóközleményében, hogy nem nyitják ki üzleteiket.

Az ALDI mind a 108 hazai üzletét megnyitja.

A Penny Market azt a döntést hozta, hogy valamennyi üzletük reggel 8-tól 18 óráig nyitva tart vasárnap. Ugyanakkor ezen a vasárnapon a munkavégzés kizárólag önkéntes alapon történik, amelyért a törvényi mértéknél lényegesen magasabb, 200 százalékos pótlékot fizetnek.

A többi boltlánc is megpróbálkozik már április 17-én a vasárnapi nyitva tartással, igaz többségük nem bírja összes üzletét kinyitni.

A SPAR csoport azokon az üzleteken túl, amelyek amúgy is nyitva tartottak vasárnap, még öt kapuit nyitja meg, ezek listáját ITT találod. Az Auchan szintén csak a boltjai egy részét nyitja ki a hét utolsó napján. Ezek a következők: Albertfalva, Budakalász, Budaörs, Csepel, Csömör, Debrecen, Dunakeszi, Kecskemét, Miskolc Dél, Solymár, Soroksár, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok.

A Tesco szintén egy listát tett közzé nyitva tartó boltjairól, ezt a listát ITT találod meg.

Mint arról csütörtökön a %% is beszámolt, a Tescónál 200 százalékos, vagyis háromszoros pénzt ígérnek azoknak, akik felveszik a munkát 17-én, az Auchannal még ennél is többet kaszálhat, aki a család helyett a melót választja.

És ezeket olvastad már?