UTCAFRONT

Életet mentettek a 3-as metró utasai

Ha az utasok nem veszik észre, hogy a férfi rosszul lett, talán már nem lehetett volna segíteni rajta. A férfi már nem is lélegzett!
  • Szerző: Buster

Egy középkorú férfi lett rosszul a 3-as metrón kedden. A szeme fennakadt, falfehérré sápadt, és már levegőt sem vett. Utastársai rögtön a segítségére siettek, valaki pedig jelezte a vezetőnek, hogy azonnali segítségre van szükség.

"A Kálvin térnél járhattunk, amikor a velem szemben ülő utas táskája hatalmas puffanással a földre esett. Látszott rajta, hogy nincs magánál. Amikor észrevettem, hogy már levegőt sem vesz, finoman pofozgatni kezdtem, miközben folyamatosan szólongattam. Ezalatt egy másik utas jelezte a vezetőnek, hogy álljon meg, mert baj van. Mire megérkezett a vezető, és hívták volna a mentőket, az utas már magához tért, ám nagyon zavartan viselkedett.

Azt mondogatta, hogy mindjárt jobban lesz

- mesélte a %%-nak az egyik segítségnyújtó utas.

"Valaki cukrot adott neki, míg más cukros üdítővel kínálta. A férfi cukorkóma közeli állapotban volt, de nem akarta, hogy mentőt hívjanak hozzá. Végül két megállóval később, a saját lábán hagyta el a szerelvényt, de két hölgy leszállt vele, mert mindenképpen mentőt akartak hívni hozzá”

– számolt be az eset kimeneteléről  a szemtanú.

 Cukorkómának, azaz Hipoglikémiának azt az állapotot nevezzük, amikor a vércukorszint a normális érték alsó határa (3 mmol/l) alatt van, vagyis amikor abnormálisan kevés glükóz található a vérben. Többnyire cukorbetegnél fordul elő, de egészséges embernél is jelentkezhet. Igen sokféle tünete lehet, de az alapproblémák az agy alacsony glükóz ellátottságából adódnak, ami miatt működési zavarok lépnek fel: zavartság, dezorientáció, eszméletvesztés. Legrosszabb esetben kómát vagy akár halált is okozhat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?