UTCAFRONT

Ezt a pofátlanságot: Luxusautók pöffeszkednek ingyen a közterületen

Elszabadult a pokol a főváros legszebb sugárútján, az Andrássy úton. Egész pontosan a Rózsa utcai kereszteződésben, ahol évek óta teszi lehetetlenné az ott élők mindennapjait néhány elképesztően drága luxusautó.

Az Andrássy út és a Rózsa utca kereszteződésében, illetve ezen terület közvetlen közelében  gyakorlatilag lehetetlen parkolni, sőt, lassan gyalogosan közlekedni is komoly kihívás.

A parkolóhelyeket és a járdát böhöm nagy luxusautók foglalják el a nap jelentős részében. Ezek az büdös drága gépkocsik feltűnő módon a sarki pizzériához próbálnak minél közelebb leállni.

Azon felül, hogy több tízmilliós értékű járművekről van szó, közös még bennük az is, hogy rendszám táblájuk jellemzően nem magyar, hanem külföldi - a sofőrök azért mindig magyarul beszélnek. Ja igen: és nagyon szerencsések, mert sosem kapnak büntetést, de kerékbilincset sem! Pedig igencsak közel esik ide a bilincseket osztogató Terézvárosi Parkolási Rendszer irodája - pont ebben az utcában, néhány házzal arrébb.

Leleményesek, mint Odüsszeusz!

Ha pedig elfogynak a legális parkolóhelyek, illetve az illegálisan birtokba vehető járdaszakaszok, a luxusautók tulajdonosai gyakran az átellenben lévő Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona előtt parkolnak - ez a hely egyébként a mentők számára fenntartott terület. Minden más autót az alábbi fotón is jól látható várakozni tilos táblára hivatkozva azonnal el is küld innen a portaszolgálat.

Felmerül a kérdés: HOGY IS VAN EZ?

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?