UTCAFRONT

Maguk nyomoznak a pesti gimnazisták az évzárón ellopott értékeik után

Kifosztották a budapesti Németh László gimnázium diákjait az évzáró alatt. A fővárosi elitiskolába kedden délután osont be a szarka, és hat osztály értékeit vitte el. A diákok a saját kezükbe vették a nyomozást.
  • Szerző: Ripost

Beosont egy szarka a XIII. kerületi Németh László Gimnáziumba, és amíg a diákok az évzárón és ballagáson a búcsúbeszédeket hallgatták, kifosztott hat osztálytermet. A legjobb pillanatot választotta, ugyanis a portás is az ünnepélyen volt, az iskola térfigyelő kamerái pedig épp nem működtek.

"Az osztályban találkoztunk, és ott tettük le a táskáinkat. Én egy hátizsákkal érkeztem, amit nem vittem magammal az ünnepségre, ahogy a telefonomat sem" – mesélte a %Ripost%-nak az egyik érintett diák. Nevét és arcát nem meri vállalni, mert attól tart, hátrány érheti emiatt. 

"Nem fért volna el a zsebemben a teló, és a házirend is tiltja a használatát. A termünk ajtaját már jó ideje nem lehet kulcsra zárni, így ez a lehetőség fel sem merült. Amikor visszamentünk az osztályba, automatikusan a telefonomért nyúltam, de nem volt sehol.

Legalább az osztály harmada így járt, mindenki kétségbeesett. Tőlem készpénzt is elvittek, volt, akinek a bankkártyáját vette magához a tolvaj.

 

 A diákok szerint az elkövetők szervezetten dolgozhattak. A táskákat visszazárták, az üres pénztárcákat visszatették. Amikor észrevették a mobilok hiányát, akkor még be lehetett azokat mérni: a tolvajok öt percet töltöttek a közeli Kunyhó Cukrászda közelében. 

"Persze, hogy odarohantunk! De mire odaértünk, minden telefont kikapcsoltak. Nem találtunk senkit."

"Összesen 50 telefon, 150 ezer forint készpénz és néhány bankkártya tűnt el."

A kárt közel hatmillió forintra tesszük" – tette hozzá egy másik diák.

A IV. kerületi rendőrök felvették a károsultak adatait és azt mondták: értesíteni fogják őket a fejleményekről. A diákok maguk is nyomozásba kezdtek. A részleteket megtalálja a csütörtöki napilapban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?