UTCAFRONT

Nézze meg már most a vasárnapi tűzijátékot!

Minden eddiginél monumentálisabb és látványosabb tûzijátékot ígér az idei ünnepi fények tervezője, a 2016-os Makaói Nemzetközi Tûzijáték Versenyen második helyezettje, Jakab Szabolcs.
  • Szerző: Ripost

Õ álmodta meg, mit látunk majd az égen augusztus 20-án este 9 és fél tíz között Budapesten.

– Egy tűzijáték megtervezése a zenével kezdődik – árulta el a -nak. – Az idei zenei program összeállításában a Petőfi Rádió szakemberei is segítettek, a klasszikusok mellett egy kis retróhangulatot is nyújt a zenei aláfestés.

Hallható lesz többek között a show alatt a Kék Duna Keringő, amire a levegőben üstökösök „táncolnak”, az István, a király című rockopera részletei, de hallhatunk majd modern klasszikus zenéket is.

A látványtervet, ami az egész show lelke, egy modern szoftverrel készítették el. A zenékre a 3D-s tervezőprogram segítségével komponálták meg a rakéta kilövések tervét. Minden kilövés a zene ritmusához igazodik, és egy számítógépes szoftver koordinálja századmásodpercnyi pontossággal.

Idén közel 25 ezer látványeffektet és több mint hatezer pirotechnikai elemet láthatunk. Fellőnek majd 2 ezer 300 rómaigyertyát is.

A töltetek bekötéséhez 60 kilométernyi elektromos vezetékre van szükség.

Arra a kérdésre, hogy idén honnan érdemes nézni majd a budapesti tűzijátékot, illetve, hogy milyen időt jósolnak a meteorológusok augusztus 20-ára a szerdai %Ripost%-ban kapja meg a választ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?