UTCAFRONT

Végre épülhet zajvédő fal, a lakók már nagyon várták

Régóta tervezik zajvédő fal építését, de eddig csak ígéretben volt részük az ott lakóknak. A Ripost utánajárt, mikorra épül meg végre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszánál régóta tervezik zajvédő fal építését, a fővárosi közgyűlés még tavaly döntött is erről – azóta se történik semmi, a környéken lakók legnagyobb bánatára. A %% utánajárt, mikorra épül meg végre.

Az M3-as autópálya kivezetője melletti területekre tervezett zajvédő fal jogerős építési engedéllyel rendelkezik – tudtuk meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóosztályától. Most készítik elő a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárást, a pályázat várhatóan ősszel jelenik meg. Ennek a lebonyolítása után kötnek szerződést a nyertes céggel, majd kezdődhetnek a munkálatok. Amikor kész lesz a terület előkészítése és a zajvédő fal elemei, akkor láthatnak hozzá az építéshez.

A BKK szerint ez 2019 első felében várható. A tervek szerint a zajvédő fal a Wesselényi utcai gyalogos-felüljáró és a Szentmihályi út közötti 1,2 kilométer hosszon épül meg.  A fal magassága 4 méter lesz, az alsó része cementkötésű zajárnyékoló elemekből, a felső két méter magas, átlátszó elemekből készül.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?