Létrehozva: 2019.03.09.

Vadállatok lepik el Budapest belvárosát

Legutóbb egy budai lakóparkból érkezett egy videó a vadállatbefogóhoz: egy róka a lakóház közös területén, visszajáró vendégként randalírozott a kertben. Élvefogó ketrecet kellett kitenni több helyre is.

Ebben az időszakban sok riasztást kap Both Zoltán rókákkal kapcsolatban, ugyanis ezeknek a ragadozóknak a koslatási, azaz a párzási időszaka jellemzően februárban van. Bár a rókák életmódja a kutyákkal ellentétben többnyire magányos, párban keresik a megfelelő helyet a családnak.

„Egyre gyakrabban fordulnak elő városban vagy városhoz közeli kertes házak udvarán, lakóparkokban, ami annak köszönhető, hogy egyre több lakóház épül zöldövezetben vagy zöldövezethez közel, amihez a rókák nagyon jól alkalmazkodnak. Meglepő módon legutóbb egy II. kerületi lakópark egyik lakója küldött videót a különleges látogatóról, amelyik a lakóház közös területén, visszajáró vendégként randalírozott a kertben”

– kezdte a %RIPOST%-nak a vadállatbefogó, aki szerint valószínűsíthető, hogy ember közelben nevelkedett, vagy esetleg veszett rókáról van szó, egyébként nem merne, és nem akarna az emberekhez ennyire közel kerülni.

„Nagyon fontos, hogy ne közelítsük meg, ne érintsük meg a rókát! Kutyákat, macskákat ilyen esetben nem szabad erre a területre kiengedni, házi kedvencek eledelét kint hagyni sem tanácsos. Ugyan léteznek távol tartó szerek, amik bizonyos esetekben hatékonyak lehetnek, sajnos előfordul, hogy más megoldást kell találni. Ennek a budai ingatlannak az udvarán élve fogó ketrecet helyeztem el, remélve, hogy sikerül elfogni a kis ravaszt anélkül, hogy a környék macskái hamarabb megtalálnák a csapdát”

– nyilatkozta lapunknak Both Zoltán.

Aki rókát lát a városban, azonnal hívja az állatmentőket, vagy a Nébih zöld számát: +36 80 263 244!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-