RIPOSTER

Véres kutyatámadás: Fagyasztóba tették a kisfiú leharapott fülét

Csak a megvadult hódmezővásárhelyi eb gazdájának köszönhető, hogy sikerült visszavarrni a 6 éves Bence fülét. Bár az állatvédők eddig küzdöttek a staffordshire terrierért, most már ők is elaltatnák.
  • Szerző: Doris

Új részletek láttak napvilágot arról a véres kutyatámadásról, amiről tegnap a %% is beszámolt. Egy Cézár névre hallgató staffordshire terrier annyira megvadult, hogy letépte egy 6 éves kisfiú fülét. A vérengző négylábú gazdájára akár három év börtön is várhat.

Azt mondták a rendőrök, gyermek veszélyeztetése miatt három év börtönt is kaphatok. Nem érdekel, csak Bence füle szép legyen!

- fakadt ki a delmagyar.hu-nak a megtört férfi, akinek a nagy ijedtség ellenére sikerült megőriznie lélekjelenlétét.

"Az anyukája felkapta a fiút, én pedig próbáltam megfogni a kutyát. Közben Cézár ismét a gyerek felé ugrott, akkor a kezét kapta el. Ezt később a fognyomokon láttuk. Miután sikerült Cézárt bezárnom a műhelybe, felkaptam Bence fülét, egy tiszta zacskóba tettem és beraktam a mélyhűtőbe. Közben hívtam a mentőket."

- idézte fel a szörnyű perceket a 29 éves férfi. Amíg a mentőket várták, Bence szülei egy pólót szorítottak a kisfiú fülének megmaradt részére. A gyerek akkora sokkot kapott, hogy még sírni is elfelejtett.

"A mentősök mondták, hogy a jegelés hál’ Istennek, megmentette a kis fület. Kérték, adjak jégkockákat, hogy úgy vigyék Szegedre, a klinikára. Nem volt. Előkaptam egy zacskó kukoricát, és abba tettük a becsomagolt fülecskét. Miután Bencét elvitték a mentők, hívtam az állatvédőket és a rendőrséget"

- folytatta a megtört Gyula. A kisfiú fülét szerencsére sikeresen visszavarrták, állapota folyamatosan javul.

Azóta kiderült, Cézár már nem először támadt emberre.

Szilveszterkor Makón egy földön fekvő részeg ember arcát és fülét harapta össze, már ekkor el akarták altatni. Az állatvédők közbenjárásának köszönhetően azonban életben hagyták és új gazdát kerestek neki. Végül a hódmezővásárhelyi férfihez került, és nem is volt vele semmi gond. Most azonban minden megváltozott.

"Kettős érzés van bennem. Nagyon haragszom rá a történtek miatt, és  szeretem is. Ez azonban nem mentség! Többé nem tudok megbízni benne. Úgy látom, az lesz a legjobb, ha elaltatják. Hogy tehettél ilyet, Cézár?"

- vallotta be könnyes szemmel a gazda, aki nagyon sajnálja a történteket.

A négylábút jelenleg otthoni karanténban tartják. Sorsáról hamarosan döntenek.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?