Létrehozva: 2016.03.21.

Veszedelmes gyilkosok, akik hamarosan szabadulnak!

A skálás-gyilkos Bene Lászlót most még nem engedték ki a börtönbõl, de jövõre már szabadlábra helyezik. Lássuk, kik azok a szörnyetegek, akik hozzá hasonlóan hamarosan újra köztünk járnak!

Bene Lászlót, a skálás gyilkosságról elhíresült rablót mégsem engedte ki a börtönből a bíróság, bár első fokon már szabadlábra helyezték. 2019-ben viszont végképp letelik a 25 év, amit életfogytiglani büntetésként kapott: az elítélésekor ugyanis még nem létezett Magyarországon tényleges életfogytiglani börtönbüntetés.

Az ország egyik leghíresebb gyilkosa már tervezgeti a szabad életét, de rajta kívül is vannak olyanok, akiktől az egész ország rettegett, amíg el nem kapták őket. Lássuk, kik ők!

Magda Marinkó

Hány éves lesz, amikor szabadulhat? 58.

A szerb származású bérgyilkost a legveszélyesebb bűnözőként tartják számon. 1994-es elfogása után 4 gyilkosságot sikerült rábizonyítani, de akár több tucat ember élete is száradhat a lelkén. Áldozatait rendszerint hangtompítós fegyverrel ölte meg, de előtte felébresztette őket, hogy lássa a halálukat. Farkas Helga nagynénjét viszont megfojtotta. Az elfogása közben a rendőrökre is rátámadt, sőt még a börtönben sem nyugodott és egy fegyőr megtámadása miatt 20  nappal meghosszabbították a büntetését. 1996-ban ítélték életfogytiglanra: ez itthon az akkori törvények szerint 25 évet jelentett, tehát Magda Marinko esetében ez 2021-ben jár le.

Szerbiának nem adták ki, noha többször is kérvényezte. Mivel ott, a távollétében halálbüntetésre ítélték, nem adta ki a magyar állam. Azóta viszont ott sem végzik ki a gyilkosokat: Szerbiában ez a büntetési tétel most 40 évet jelent.

Balogh Lajos, a százhalombattai rém

Hány éves lesz, amikor szabadulhat? 59.

Legalább 30 évet fog börtönben tölteni: bár az életfogytiglan még az ő esetében is azt jelentette, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat, a börtönben rátámadt az egyik haragosára. Emiatt 5 évvel meghosszabbították azt az időt, amikor még csak fel sem merül, hogy szabadlábra kerüljön: ez a plusz öt év 2025-ben jár majd le. De a százhalombattai rémet nem fogják könnyen kiengedni: a négy bizonyított gyilkosságot különös kegyetlenséggel követte el: élvezettel kínozta az áldozatait, ráadásul a börtönben ülve is többször nyilatkozta, hogy ha kiszabadul, újra ölni készül.

Kurai András, alias Muki

Hány éves lesz, amikor szabadulhat? 30.

16 évesen követte el azt a borzalmas rémtettet, amitől az egész ország megjegyezte a nevét: 2006 júliusában egy kietlen helyre hurcolta Pénzes Henriettát. Miután megerőszakolta a lányt, egy fához kötözte és felgyújtotta. A lánynak borzalmas kínok között sikerült kiszabadulnia és megtalálták: az orvosok 3 hétig küzdöttek ez életéért, de végül hiába: belehalt a sérüléseibe.

Muki a lehető legjobban viselkedik a börtönben: mivel a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt nagykorú, ezért az így maximálisan adható 15 évre ítélték. Először 2018-ban vizsgálják majd meg, hogy ki lehet-e engedni, de a büntetését 2021-ben tölti le teljesen.

 

Magyarországon 1999 márciusától szabható ki tényleges életfogytiglani szabadságvesztés (TÉSZ).

Tényleges életfogytiglani börtönre akkor ítélnek valakit, ha a bíróság úgy találja: remény sincs arra, hogy az elkövető valaha vissza tud illeszkedni a társadalomba. Ezért 20 vagy 25 év elteltével sem vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy az elítéltet feltételesen szabadlábra lehet-e helyezni.

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetését tölti például Szabó Zoltán, a balástyai rém. Húsznál kevesebb ember ül ilyen ítélettel magyar börtönben: legtöbbjüket a szegedi Csillag harmadik emeletén, az ún.  hosszú idejű, speciális rezsimű körletben őrzik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-