Létrehozva: 2018.11.12.

Vigyázat, így élnek vissza a Black Fridayjel a bankok!

A bankok is ráugrottak arra, hogy kitört a vásárlási láz, kezdõdnek a nagy Black Friday-akciók az interneten és az áruházakban. A pénzintézetek drága hiteleket akarnak ránk sózni, de gyakran a 0%-os THM is trükkös, igen drága ajánlatot takar! Ráadásul új módszer is megjelent: elkezdték hívogatni az ügyfeleket, a Black Fridayre hivatkozva!

Elöntött mindent a Black Friday: leértékelést hirdetett rengeteg webáruház, műszaki és egyéb üzlet, sőt még utazási irodák is nyakra-főre akcióznak a következő hetekben. A bankok is ráugrottak a lehetőségre: idén először már kimondottan a Black Fridayre is meghirdetnek kölcsönöket. De vigyázat, most nagyon drága hiteleket akarnak ránk sózni!

18% fölötti THM!

Két olyan pénzintézetet találtunk, ami az egyik hitelét is elnevezte a Black Fridayról – ám mindegyik igen drága! A Providentnél potom 18,2%-os THM-mel kínálnak hitelt, ami rendkívül magas akkor, amikor 1% alatt van a jegybanki alapkamat – vastagon keresnek ezen a kölöcsönön. Mint ahogy a Takarékbank is, amely 7,2 és 12,62% közötti kamattal adja szintén a Fekete Péntekről elnevezett kölcsönét, amit csak most kínálnak.

Telefonon is megpróbálnak becsalizni

De más bankok is megpróbálnak keresni a nagy vásárlási lázon. Több %Ripost%-olvasó is panaszkodott, hogy különféle bankok hívogatják a mobilszámán vagy az otthoni vezetékes telefonján, és a Black Fridayre különleges akciókat kínálnak, és azt ígérik, még a Fekete Péntek előtt beérkezik a pénz.

Nagy most rajtunk a nyomás, hogy adjunk el minél több hitelt

– mondta el lapunknak egy neve elhallgatását kérő banki ügyintéző, akinek a fizetése függ attól, mennyi embert hív fel és mennyi kölcsönt tud értékesíteni.

Ilyenkor célzottan hívjuk az embereket, mert tudjuk, hogy könnyebben rábeszélhetőbbek egy hitelre.

A legtöbb emberre ilyenkor és karácsonykor lehet rásózni egy kölcsönt, mert sokan most mindenáron venni akarnak valamit, és a többségük nem fog arra figyelni, hogy van-e csapda a banki ajánlatban, drága-e a hitel, vagy ha 0%-os THM-et ígérnek, akkor mennyi járulékos költség van

– teszi hozzá.

 

 

Figyelmeztetnek a fogyasztóvédők

Vigyázat, a 0%-os kamat nem egyenlő az ingyen hitellel! – tette közzé figyelmeztetését a hétvégén a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, amely azt tanácsolja: mindig nézzük meg a THM-mutatót is. A banki ügyintéző is figyelmeztet: vigyázzunk, nincsenek-e olyan „egyszeri költségek”, mint a kezelési költség vagy a csoportos beszedés díja, ami drágábbá teszi a hitelt. Arra is érdemes figyelni, hogy bizonyos áruházi konstrukciók függvénye lehet egy hitelkártya-szerződés is, amelynél különböző díjakat, vagy késedelmes fizetés esetén kamatot számolhatnak fel.

Ráadásul a 0%-os THM is sokszor beugraszt minket egy drága vásárlásba: gyakori, hogy ahol 0%-os THM-es áruhitellel kínálnak egy terméket, az jóval drágább, mintha pont ugyanazt a terméket egy másik kereskedőtől vásárolnánk meg

– figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.

Vásárlási láz ide vagy oda, ne ugorjunk be a csábító ajánlatoknak, a bankok most próbálnak meg becsalizni minket!

 

Többször egymás után Black Friday lesz
Az Extreme Digital webáruház már most pénteken, november 16-án megtartja az idei Fekete Pénteket, viszont a legtöbb nagy üzlet és internetes áruháznál  november 23-án lesz a Black Friday. De november 30-án is lesz még egy Fekete Péntek: rengeteg játéküzlet hirdet még egy utolsó Black Fridayt…

 

A Fekete Péntek a neten már lenyomja a karácsonyt

A szakemberek szerint idén először a november már erősebb hónap lesz a netes vásárlásokban, mint a december, és egyértelműen a Black Friday akciói miatt. A magyarok különösen rá vannak indulva: a világ országai közül Dél-Afrika és az Egyesült Államok után Magyarországon keresnek rá az internetezők a legtöbb alkalommal a Black Friday kifejezésre az utóbbi két év adatai szerint.

 



 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

mandiner.hu

Megkérdezte a Politico az EP-képviselőket, mit tartanak a legnagyobb problémának – ki nem találná, mi került az első helyre

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-