Létrehozva: 2019.02.27.

Zséda választotta ki Pápai Joci ellenfeleit az Eurovízión

Egy külföldi delegáció tagjaként Zséda választhatta ki Pápai Joci német és svájci ellenfeleit az Eurovíziós Dalfesztiválra. Míg A Dal 2017-ben zsûritagként láthatták õt a nézõk, múlt hétvégén a berlini dalválasztó show-n szurkolt egy német lánybandának.

Óriási megtiszteltetés érte Zsédát, aki nemrégiben Berlinben, személyesen segíthetett kiválasztani az idei Eurovíziós Dalfesztivál német és svájci indulóit.

A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnő munkásságára a külföldi szervezők is felfigyeltek, és úgy döntöttek, Zséda lenne a legmegfelelőbb személy arra, hogy a húsz ország zsűritagjai közül Magyarországot képviselje. 

"Amikor felkértek, rögtön igent mondtam, hiszen ez óriási megtiszteltetés volt számomra! Egy hosszú, szeptember óta tartó munkafolyamat végére került pont múlt hétvégén, amikor kiválasztottuk a németországi indulót" - mondta el a %RIPOST%-nak Zséda, aki izgalmas élményekkel gazdagodott az elmúlt időszakban.

Fontos tudni, hogy külföldön másként választják ki az Eurovíziós Dalfesztivál indulóit.

Teljesen más módon működik minden, mint itthon A Dalban. A svájci indulót online szavazással választottuk ki, míg Németországban több előválogató is volt. Hol az előadókat, hol pedig külön a dalokat értékeltük. A bennmaradó dalokat több előadó is elénekelte. Németországban végül élő show-ban döntöttünk a végeredményről, hét produkció közül választottuk ki a győztest" - mesélte Zséda, aki megjelenésében is igyekezett képviseli hazánkat, ugyanis Garam Judit és Kovács Adél magyar tervezők ruháját viselte az élő showkban.

A berlini fináléban háromféle zsűri döntött a végeredményről. Az első csoport a szakmai ítészeké volt, ebben foglalt helyet Zséda is: húsz ország képviselői adhatták le a szavazataikat. A második csoport újságírókból, bloggerekből és olyan rajongókból áll, akik évről-évre nyomon követik az Eurovíziós Dalversenyt. Mellettük a nézők telefonon szavazhattak, ezek összértékéből került ki a győztes.

"A szakmai zsűriben megoszlottak a vélemények, de nagyon örültem, mert végül a S!sters nevű lánycsapat nyert, akiknek én is drukkoltam, és akiknek a tizenkét pontot érő plusz szavazatomat is adtam. A legjobb dalt választottam ki szakmai és emberi szempontok alapján is" - fogalmazott Zséda, akinek elfoglaltságai miatt nem volt ideje figyelemmel követni A Dal 2019-et, de természetes innentől kezdve már csak a hazai indulónak drukkol.

Városnézésre is jutott ideje

Az énekesnő három napot töltött Berlinben, a munka mellett pedig volt egy kis szabadideje is, amit múzeumlátogatással és a külföldi kollégákkal töltött.

"A zsűritársaimmal szerveztünk közös programokat, így jobban megismerhettük egymást. Jó volt a társaság, a stábtagokkal is hamar megtaláltam a közös hangot. Nagy munkát igényelt az elmúlt időszak, de egyáltalán nem bántam meg. Nagyon jól éreztem magam, izgalmas és maradandó élmény volt ez a néhány nap" - mondta el mosolyogva az énekesnő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Így emlékszik vissza Bebe a Picasso Branch-ra

SHOWBIZ

Mindent rögzített a kamera! Óriási pofont adott Ördög Nóra a Zsákbamacska műsorvezetőjének

SHOWBIZ

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

SHOWBIZ

Elhunyt a legendás magyar rendező, András Ferenc – Itt láthatod a legjobb filmjét