Létrehozva: 2020.09.15.

Raktárkoncert: Tyúkokat és kakast nevelt a karanténban a Lord együttes billentyűse

A Lord zenekar billentyűse, Beke Márk bőven talált magának elfoglaltságot a karanténban, de ahogyan telt az idő, zenésztársaihoz hasonlóan ő is egyre nehezebben élte meg, hogy nem koncertezhet.

„Vettem az érdi piacon hat tyúkot és egy kakast. Ültettünk paradicsomot, megszereltem a húsz éve nem működő Simsonunkat” – kezdte a Ripost-nak a közkedvelt billentyűs. „Szerettem, mert sokat voltunk a szeretteink között. Több tíz éve nem volt olyan, hogy ennyi hétvégét együtt tudtunk tölteni. Ez a szép része. A nehéz része az, hogy Misit (Pohl Mihály- a szerk.) nem láttam, ezért telefonon kerestem őt” – mondta nevetve, majd ismét komolyra fordította a szót: „A zenészszív nem nyugodt otthon. Amikor sokat megyünk, akkor azt érzi az ember, hogy jó lenne szusszanni. Most viszont a pihenés volt furcsa.”

Fotó: Ripost

Hazánk legrégebb óta működő rockegyüttesének nagyon hiányzik már a közönsége. Lelkileg megviseli őket, hogy nem tudják, mikor találkozhatnak velük újra.

„Ez egy virtuális lehetőség arra, hogy színpadon lehessünk, de a nagy bulik, amik a Lord életében vannak, hiányoznak. Az, hogy nincsenek koncertek, elsősorban nem a pénzügyi része miatt rossz, hanem azért, mert ha nincs koncert, akkor a művész szíve is máshogyan ver. A legbosszantóbb és a legszörnyűbb az, hogy nem tudod, mikor lesz ennek vége. Bízom benne, hogy hamar” – tette még hozzá Márk, aki azt mondta, furcsa, hogy közönség nélkül zenélnek a raktárkoncerten. Amint a Ripost is beszámolt róla, a kormány azért hozta létre a Raktárkoncert-sorozatot, hogy segítséget nyújtson a zeneiparból élőknek. Erre a célra 5,3 milliárd forintból több mint 150 fellépést biztosít a zenészeknek és a háttérben dolgozóknak. „Az ember a szívével érkezik a színpadra, nem befolyásolja, hogy a fogadó oldal milyen. Mindenesetre mi nagyon örülünk a lehetőségnek.”

 

Milliárdos segítség A Raktárkoncert-sorozatot a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja keltette életre a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar számára. Ezzel 200 előadót és azok háttérembereit segítik. A koncertfilmek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan megnézhetőek lesznek. A Lounge Group jóvoltából már a Raktárkoncertek nyilvánosságra kerülését megelőzően számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül. A raktarkoncert.hu honlapra és a vonatkozó közösségi média oldalakra folyamatosan kerülnek fel a színfalak mögötti pillatanok képei és a fellépőkről szóló exkluzív fotós, hangos és mozgóképes információk. A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.  

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

magyarnemzet.hu

Az ország felére figyelmeztetést adtak ki, jégeső és özönvíz is jöhet csütörtökön

travelo.hu

Kiskacsákat mentettek meg a tűzoltók

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

SHOWBIZ

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

SHOWBIZ

Most jelentették be: egy újabb legendát győzött le a gyilkos kór

SHOWBIZ

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja