Létrehozva: 2022.03.12.

"Ilyen felelőtlen döntést nem szabadott volna hozni" - taktika miatt esett ki az Exatlon Kihívója?

Pénteken Jodi számára ért véget az Exatlon, ám a Kihívók nem tartják fairnek azt, ami történt...

Pénteken búcsúzni kényszerült az Exatlon All Star Kihívója, Jodes Provoda! A kékek versenyzője kemény küzdelemben maradt alul Somhegyi Krisztiánnal szemben, aki a Bajnokok érdekeit szem előtt tartva vállalta be a párbajt.

Krisztián döntése azonban nem nyerte el mindenki tetszését, a Kihívók szerint felelőtlenség volt így taktikáznia a Bajnoknak, hiszen a saját játékát kockáztatta.

Fotó: TV2

Ez egy nagyon érdekes dolog volt, hogy ő ezt bevállalta. Először azt hittem, csak azért csinálja Krisztián, hogy Dávid többet tudjon futni és gyakorolja az ügyességit. De amikor Dávid nyert, akkor meglepődtem és tiszta lett a kép. Én Krisztián helyében ekkora kockázatot nem vállaltam volna, hisz ha azért jött, hogy megnyerje ezt a versenyt, ilyen felelőtlen döntést nem szabadott volna hoznia. Én azt gondolom, ha ezt a döntést közösen hozták, akkor az egész piros csapat hibázott. Szerintem Bajnokként, de Kihívóként is szerintem vállalni kell azt, ha kicsit rosszabbul megy a játék, akkor oda kell állni és meg kell küzdeni a versenyben maradásért. Ha gyengék vagyunk, akkor párbajozni kell, hogy megerősödjünk, bebizonyítsuk saját magunknak is, hogy itt a helyünk, ha pedig kiesünk, akkor emelt fővel tudunk távozni

- mondta el lapunknak a véleményét Kása András, aki elsőként menekült meg a párbajban Tóth Dáviddal. Szerinte akár máshogy is alakulhatott volna a végeredmény, ha Krisztián nem áldozza be magát.

 

"Csak a Bajnok-csapatért futok és versenyzek"

Krisztián azt állítja, számára nem volt  kérdés, hogy meghozza ezt az áldozatot a Bajnokokért. Szerinte ez volt az egyetlen esélyük arra, hogy egyben tartsák a csapatukat.

"Mivel a Kihívók is részesei voltak ennek a párbajnak és nem nekem lett a legjobb a statisztikám, rögtön egy apró kis gondolat alakult ki a fejemben annak érdekében, hogy megmentsük a Bajnok-csapatot és egyben maradjunk, annak akkor van a legnagyobb esélye, ha én megyek be párbajozni. Hiszen van három medálom, azt akár fel tudom használni, ha baj van. Persze tudtam, van benne kockázat, de ezt érdemes vállalni annak reményében, hogy Dávid bent maradjon" - kezdte Krisz, hozzátéve: tisztában volt döntése súlyával.

"Megvolt a kockázata annak, hogy én megyek haza, de úgy álltam ehhez, hogy ha ezek az utolsó futamaim, akkor szeretném maximálisan kihasználni és kiélvezni, és eredménytől függetlenül boldogan és elégedetten állnék a ceremónián. Nekem egy célom van, hogy ne sérülés miatt essek ki, hanem ha menni kell akkor egy nagy küzdelem végén menjek haza. Ez az lett volna, és ez feledtette velem a kockázatot. Csak a Bajnok csapatért futok és versenyzek."

Fotó: TV2

"Másért is megtette volna Krisztián"

Dávid szerint Krisztián a csapat érdekeit nézte, nem az övét. Az olimpikon úgy érzi, csapattársai bárkiért bevállalta volna ezt az áldozatot.

A csapattal egyeztetve, megbeszélve ez volt az a lépés, amit meg kellett lépnünk ahhoz, hogy egyben tartsuk a Bajnok csapatot. Biztosra akartunk menni, hogy nyolc fős maradjon a csapat. Szerintem a piros csapatnak szólt Krisztián döntése, és úgy gondolom, másért is megtette volna. Ez nem csak az én személyemnek szólt, hanem Zozónak is, mivel a korábbi sémát követve Zozónak kellett volna párbajoznia velem, de ő így teljesen kikerült a képből.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

hirtv.hu

Interjút ad Orbán Viktor a Kossuth rádióban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Nagyon kínos, nem akármire vetemedett Marics Peti - Videó

SHOWBIZ

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

SHOWBIZ

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

SHOWBIZ

Most jelentették be: egy újabb legendát győzött le a gyilkos kór