SIKK

4 meglepő titok, amit minden barna nőnek tudnia kell a hajfestésről

Mások irigyelik a gyönyörû gesztenyebarna hajszínedet, de te inkább szőkét szeretnél? Ez komoly következményekkel jár. Gondold végig!

Unod már a barna fürtjeidet? Világosabbat szeretnél?

A lehetőségek sora végtelen: a könnyed melírtől a platina szőkéig, megannyi színárnyalat.

De mielőtt bejelentkeznél a fodrászodhoz az átalakításért, gondolkozz el pár dolgon.

Sokáig tart

Először is a beavatkozás meglehetősen hosszadalmas. Biztosan tovább tart, mint gondolnád. Először a színkiszívás, aztán a kívánt hajszín elérése befestéssel. Érdeklődd meg a fodrászodtól, hogy mire számíts, mennyi ideig fog tartani. Aszerint tervezd meg az étkezésedet. Egy szendvics biztosan jól fog jönni.

Sokba fog kerülni

Nem. Még annál is többe!

Ha sötétről festetsz világosra, akkor dupla eljárást kell megfizetned.

Még akkor is, ha nem az egész hajadat szőkíted, csupán néhány csíkot. A munkafolyamat két részből áll, és az bizony kétszer annyiba kerül.

Megváltozik a hajad minősége

Sajnos, ezzel számolnod kell. A haj kivilágosítás és a festés nagyon durva kémiai beavatkozás. Menthetetlenül roncsolja a haj szöveteit, megváltoztatja a szerkezetét. Akár csak egy egyszerű festést kérsz (tehát sötétebb lesz a hajad), akár szőkíted (dupla kín), borítékolható, hogy a hajad szárazabb lesz. Ha vékony szálú, puha a hajad, akkor te a szerencsések közé tartozol, mert a festék extra tartást adhat, így hajad dúsabbnak látszik, mint előtte. Ha eredetileg száraz és göndör a hajad, talán inkább a hajad fényét kéne visszaadni. Attól a színe is sokkal élénkebb lenne.

Idővel a hajszín visszatér

Hajvilágosítás során különböző szinteken kell áthaladnia a hajadnak: a barnából vörösbe, onnan narancssárgába, végül halvány sárgába.

Az idő múlásával a szín-halványító szer hatása csökken, és lassan előbukkan az eredeti szín.

Ezt a folyamatot lassíthatod azzal, ha ritkábban mosol hajat, vagy hetente egyszer lila samponnal mosod a hajad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?