SIKK

Meg fogsz döbbenni, nyáron erre is jó a szódabikarbóna

Azt már tudjuk, hogy a háztartásban valóságos csodafegyver. De hitted volna, hogy erre is használhatod?
  • Szerző: Ripost

Nem túl szép, amikor nyáron ott marad a bőrödön a fürdőruha fehér vonala. De vajon mihez kezdhetsz ezekkel a foltokkal? Azt persze fontos tudni, hogy semmiképp se égesd magad sötétbarnára, mert ezzel a bőrödnek is ártasz. Elég, ha csak finoman lebarnulsz a kora délelőtti vagy késő délutáni órákban, és persze mindig kened magad fényvédővel. Így a vonalak sem lesznek olyan élesek. De mit tegyél, ha mégis zavarnak? Hogyan egyenlítheted ki a bőröd színét?

Használj önbarnítót!

A fehér részeket önbarnítóval is kiegyenlítheted, de vigyázz, hogy csak nagyon vékonyan kend fel a szert, és törekedj a lehető legegyenletesebb rétegre – így nem kell attól félned, hogy még foltosabb lesz az eredmény.

Próbáld ki a szódabikarbónát!

Ha egy kicsit hozzá szeretnéd halványítani a barna részeket a világosabbakhoz, a szódabikarbóna a legjobb szer. Keverj krémes pasztát szódabikarbónából és vízből, majd kend fel az érintett területre 15 perc után. Mosd le, és ismételd meg az eljárást néhányszor – pár nap után alig fognak látszani a vonalak. A bőséges hidratálásról viszont ne feledkezz meg, mivel a szódabikarbóna száríthatja a bőrödet.

Radírozz, radírozz, radírozz!

A radírozás is segít egységesíteni a bőröd színét, és halványítja a nagyon barnára sült foltokat. Használj minden estre testradírt vagy radírozó tusfürdőt, majd utána bőségesen hidratáld a bőrödet, lehetőleg E-vitamin tartalmú testápolóval.

És ezeket olvastad már?